Tomasson: "Zonder Jørgensen geen titel voor Feyenoord"

4 mei 2017, 20:06

Voor Jon Dahl Tomasson bestaat er geen twijfel over welke speler in het seizoen van Feyenoord de belangrijkste schakel is in de ploeg. Volgens de Deen is zijn landgenoot Nicolai Jørgensen dit seizoen onmisbaar geweest voor de koploper van de Eredivisie.

Tomasson was een belangrijke pion in de laatste kampioensploeg van Feyenoord. Zijn landgenoot Jørgensen kan hem zodoende opvolgen als de Rotterdammers dit seizoen kampioen worden. "Iedereen heeft het over Karim El Ahmadi en Tonny Vilhena, maar ik vind Jørgensen dit seizoen de belangrijkste speler van Feyenoord", zegt Tomasson tegen De Telegraaf. "Als assistent-bondscoach van de Deense nationale ploeg heb ik alle wedstrijden van Feyenoord gezien. Ik ben er zeker van dat Feyenoord zonder Jørgensen dit seizoen geen kampioen zou zijn geworden. Hij heeft het echt fantastisch gedaan, niet alleen als doelpuntenmaker, maar ook als assistgever."

Tomasson vindt dat zijn landgenoot ook in het spel van Feyenoord enorm belangrijk is. "Daarbij is hij heel belangrijk geweest in de manier van voetballen van Feyenoord door ballen goed vast te houden, waardoor het team vanuit hem kon doorvoetballen. In Denemarken was er kritiek op zijn keuze voor Feyenoord, omdat veel mensen vonden dat hij van FC Kopenhagen direct naar een grote competitie moest gaan. Maar ik denk dat Nederland juist een heel goede tussenstap is geweest voor hem, zoals dat ook voor mij zo is geweest en voor veel andere Deense spelers."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen