Oud-PSV'er Koné weg bij Everton, MVV bindt talent

4 mei 2017, 17:49

Aan de periode van Arouna Koné bij Everton komt na dit seizoen een einde. De aanvaller uit Ivoorkust beschikt over een aflopend contract en krijgt geen nieuwe verbintenis, zo heeft Ronald Koeman laten weten. Ondertussen heeft MVV Maastricht een talent uit de jeugdopleiding vastgelegd.

Koeman bevestigde donderdag op de persconferentie van Everton dat Koné aan zijn laatste weken in dienst van de club bezig is. "Hij zal na dit seizoen vertrekken", sprak de coach. De 33-jarige spits staat sinds 2013 op de loonlijst in Liverpool en kwam dit seizoen nog niet één keer tot scoren in de Premier League. In het verleden speelde hij ook bij Roda JC en PSV.

MVV doet zaken

De zeventienjarige Koen Kostons heeft donderdag zijn krabbel gezet onder zijn eerste profcontract bij MVV Maastricht. De Belg, die op zijn zestiende al met het eerste elftal meetrainde, staat de komende twee seizoenen onder contract in Limburg. MVV heeft bovendien een optie voor een extra jaar. "Koen is een exponent van de MVV-jeugdopleiding en ik ben dan ook blij dat hij aantoont dat vanuit de jeugd de stap naar MVV 1 gemaakt kan worden. Koen heeft tot op heden echter nog géén officiële minuten gemaakt in het eerste, dus dat zal zijn eerste doelstelling gaan worden", vertelt trainer Ron Elsen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen