Klaassen geniet: "Dit was zoals Ajax hoort te spelen"

4 mei 2017, 08:32

Davy Klaassen genoot van de manier waarop Ajax, vooral in de tweede helft, Olympique Lyon aftroefde. De Amsterdammers wonnen uiteindelijk met 4-1 en verschaffen zich zo een prima uitgangspositie voor de return in Frankrijk. De aanvoerder beseft dat het nog steeds een uitdaging wordt, maar heeft er alle vertrouwen in dat Ajax de finale kan halen.

"Dit was echt ongelooflijk. En dan vond ik de eerste helft eigenlijk nog niet eens top van onze kant", zegt Klaassen in gesprek met Ajax TV. "Maar we bleven ervoor vechten en in de tweede helft klappen we er gewoon overheen. Ik ben trots op de ploeg. Dit was zoals Ajax hoort te spelen. Voor de 1-0 speelden we niet lekker. De sfeer in het stadion was al goed, maar daarna ging het helemaal los. Dat was echt genieten. Wij bleven op het veld maar rennen en op de tribunes bleven ze zingen en springen."

De eerste twintig minuten was Lyon de betere partij, maar daarna nam Ajax het inititatief over. "Wij gaven vol gas en speelden agressief. Als het veldspel dan ook nog goed wordt, dan zijn we lastig te verslaan. Het opjagen was heel belangrijk. Lyon heeft goede spelers, maar als je die geen tijd geeft dan gaan ook zij fouten maken", verklaart de aanvoerder, die denkt dat Ajax voor de return een goede les had aan het duel met Schalke. "Het is goed dat we daar al hebben meegemaakt hoe lastig het kan zijn. Het zal nu weer een duel worden met dezelfde intensiteit. Daar moeten we nu beter mee omgaan. Ik heb er in ieder geval vertrouwen in."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen