Franse pers looft prestatie Ajax: "Dit is een klein wonder"

3 mei 2017, 22:50

Ajax verbaasde woensdagavond in Amsterdam vriend en vijand door Olympique Lyon met 4-1 te verslaan in de eerste halve finale van de Europa League. De Franse pers had na afloop geen goed woord over voor de ploeg van Bruno Génésio, terwijl de equipe van Peter Bosz de nodige complimenten kreeg.

"Wat voor Lyon een mooie Europese avond had moeten worden eindigde in een nachtmerrie", schrijft Le Monde. In het wedstrijdverslag wordt gesproken van 'een klein wonder'. Lyon kwam volgens het dagblad niet goed voor de dag en mocht blij zijn dat de score niet hoger opliep. 

Ook L'Equipe had geen rekening gehouden met een afstraffing in Amsterdam. "Wie had dit scenario vooraf kunnen bedenken?', vraagt de sportkrant zich af. "Lyon werd volledig overweldigd door het enthousiasme van de tegenstander. Maar een wonderlijke omkeer daargelaten, hebben ze de kans laten liggen om in een Europese finale te spelen", zo valt er te lezen.

France Football gelooft eveneens niet meer in een ommekeer voor de Franse ploeg. "Lyon heeft een hoge prijs moeten betalen voor het geklungel. Het kwartet Ziyech-Traoré-Dolberg-Younes heeft Lyon nachtmerries bezorgd. Het had zefs nog veel erger kunnen wezen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen