Ziyech na superwedstrijd Ajax: "Dit zegt veel over ons"

3 mei 2017, 21:54

Ajax leverde woensdagavond een verbluffende prestatie af, door op sensationele wijze met 4-1 van Olympique Lyon te winnen in het eerste deel van de halve finale van de Europa League. Hakim Ziyech verscheen niet op het scoreformulier, maar speelde een wedstrijd om niet snel te vergeten. Bovendien was hij met drie assists ook zeer belangrijk bij de doelpunten.

"Dit is geweldig", glimlacht Ziyech na de uitstekende wedstrijd van Ajax in de mixed zone van de ArenA. "Het begin was rommelig, maar op een gegeven moment lieten we de schroom van ons afglijden. Dat resulteerde in twee doelpunten. Vanaf de openingsgoal kregen we steeds meer vertrouwen. Die was enorm belangrijk, omdat het zo'n jonge ploeg echt een boost kan geven", zegt Ziyech tegenover de verzamelde media.

In de eerste helft scoorden Bertrand Traoré en Kasper Dolberg, na rust maakte Amin Younes er 3-0 van. "Zij maakten daarna de 3-1. Dat was jammer, maar we gingen op dezelfde voet verder. Het is jammer dat we nog best wat kansen lieten liggen, we hadden nog veel vaker kunnen scoren. Ik ook. We hadden met 6-1 kunnen winnen, als we nauwkeuriger waren geweest", vindt Ziyech, die Traoré op zijn aangeven nog wel de 4-1 zag maken.

Maar toch: het blijft een ongekende prestatie van Ajax. "De kansenverhouding was prachtig voor het publiek. Het zegt veel over ons. We hebben veel jong talent in de ploeg. We moeten zorgen dat we deze stijgende lijn behouden en volgend seizoen doortrekken, misschien wel met dezelfde ploeg", aldus Ziyech, die weet dat de kansen op de finale nu groot zijn. "We hebben ook geleerd van het uitduel met Schalke 04.  We weten wat we kunnen verwachten in Lyon", stelt de Marokkaan richting de return van volgende week donderdag.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen