Smit bescheiden bij Heracles: "Ik was maar een klein onderdeel"

2 mei 2017, 22:57

De wedstrijd Heracles Almelo - ADO Den Haag zal vooral in het teken staan van Jan Smit. De voorzitter van de Tukkers vertrekt na negentien jaar. In gesprek met RTV Oost blikt hij terug op die periode en noemt hij vier momenten die hij nooit zal vergeten.

"Het Europees voetbal halen, de bekerfinale bereiken, het nieuwe stadion, maar 20 mei 2005, het kampioenschap en dan nu twaalf jaar achter elkaar in de Eredivisie voetballen, zonder nacompetitie. Petje af voor alle spelers, alle mensen die erbij betrokken zijn geweest", zegt Smit, die bescheiden blijft. "Ik was maar een klein onderdeeltje, we hebben een fantastisch bestuur gehad en nog steeds een goed bestuur, met fantastische mensen heb ik mogen samenwerken, de hele organisatie."

Als je ergens negentien jaar werkt, dan ken je natuurlijk ook wat mindere momenten. "De grootste teleurstelling is dat je een of twee keer voortijdig van je trainer afscheid moet nemen. Dat je toch, achteraf, niet helemaal de juiste keuze hebt gemaakt en niet samen de klus hebt kunnen afmaken. Ja, dat heb ik wel vervelend gevonden."

Een nieuwe werkgever heeft de 71-jarige Smit niet. "Ik ga me gewoon weer meer met cultuur en kunst bezighouden. Ik ben van plan om elke week twee keer naar de sportschool te gaan en ik ben van plan twee keer in de week op m'n wielrenfiets of op m'n mountainbike te gaan zitten. Dus ook zelf weer een beetje conditie opbouwen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen