Jonker kritisch op aanvoerder, Schöpf langdurig geblesseerd

2 mei 2017, 16:45

Het lijkt erop dat Luiz Gustavo afstand moet gaan doen van zijn aanvoerdersband bij VfL Wolfsburg. Komend weekend zal deze sowieso om de arm van Mario Gómez zitten wegens een schorsing van de middenvelder, maar trainer Andries Jonker lijkt klaar met zijn captain.

Tegen Bayern München weerd hij van het veld gestuurd wegens commentaar op de leiding, iets dat Jonker niet kan waarderen. Tegenover Der Kicker is hij zeer kritisch op Gustavo. "Hij moet een voorbeeld nemen aan reservekeeper Diego Benaglio. Hij gaat er elke training vol in, dat verwacht ik ook van Luiz."

Schöpf scheurt voorste kruisband en moet lang revalideren

Voor Alessandro Schöpf zit het seizoen erop. De middenvelder heeft de voorste kruisband in zijn rechterknie deels gescheurd tijdens het duel met Bayer Leverkusen van afgelopen vrijdag (4-1 zege, waarin hij een keer scoorde). Hoewel hij niet onder het mes hoeft, betekent het wel dat hij maanden moet revalideren, waardoor hij waarschijnlijk pas in de loop van het nieuwe voetbaljaar weer beschikbaar is.

Schöpf speelde dit seizoen 42 officiële wedstrijden voor Schalke, waarin hij acht keer scoorde en zes assists gaf. In de kwartfinale van de Europa League tegen Ajax speelde hij alleen tijdens de heenwedstrijd. Daarin maakte hij de overtreding op Amin Youness die leidde tot de strafschop bij de 1-0.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen