Bosz ziet kansen voor Ajax in halve finale tegen Lyon

2 mei 2017, 15:54

Peter Bosz ziet kansen voor Ajax tegen Olympique Lyon. Beide teams treffen elkaar morgen (woensdag, aftrap 18.45 uur) in de Amsterdam ArenA voor de eerste ontmoeting in de halve finale van de Europa League. De return is volgende week donderdag in Frankrijk. "Hopelijk kunnen we het Nederlandse voetbal nog meer plezier en vertrouwen geven."

"In de halve finale zitten sowieso alleen maar goede ploegen", zegt Bosz op de officiële website van Ajax. "Dat is Lyon, maar dat is Ajax ook. We zullen twee wedstrijden top moeten zijn om de finale te halen. Dat zijn we van plan." De andere halvefinalisten in de Europa League zijn Manchester United en Celta de Vigo.

Bosz zegt een goed beeld te hebben van Lyon, dat eerder dit toernooi over twee duels met 11-2 won van AZ. "Hun vorm is wel iets veranderd. Toen ze tegen AZ speelden, stonden ze er in de competitie nog goed voor. Langzamerhand zijn ze in de titelstrijd afgehaakt, maar het blijft een goede ploeg", vervolgt Bosz. "Dat hebben we tegen AS Roma gezien, en later ook tegen Besiktas.''

Desondanks ziet Bosz kansen voor Ajax. "Iedere ploeg is ergens kwetsbaar. Dat zien we in de competitie, maar ook internationaal. Kans hebben we altijd, alleen zullen we een hoog niveau moeten halen. Het niveau dat we thuis vaker hebben gehaald."

Bosz is trots op de prestatie van Ajax. "Dit is goed voor het Nederlandse voetbal. Er werd heel lang gedacht dat Nederlandse teams nooit meer op dit niveau actief zouden kunnen zijn", vervolgt de oefenmeester. "Er zijn altijd veel doemdenkers in Nederland die vooral kijken naar wat er niet kan. Ik ben positief ingesteld en kijk graag naar wat er wél kan. We hebben nog niets, maar het bereiken van de finale zou echt een boost zijn. Hopelijk kunnen we het Nederlandse voetbal nog meer plezier en vertrouwen geven."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen