Preview: Atlético wil afrekenen met Real-trauma in CL

2 mei 2017, 14:17

Wat vorig seizoen nog de finale van de Champions League was, is nu de halve finale van het miljardentoernooi. Beide ploegen kwamen elkaar de laatste jaren vaak tegen in Europees verband. Sinds 2013/2014 stonden Real en Atlético elk seizoen tegenover elkaar op het mooiste voetbaldecor van Europa.

Dat de Madrileense derby zo vaak terugkomt op het hoogste niveau is niet heel vreemd: bij Real Madrid staan minimaal elf sterren onder contract, terwijl coach Diego Simeone van Atlético een bijna onverslaanbare voetbalmachine heeft gemaakt. Real staat voor het zevende seizoen op rij in de halve finale van de Champions League, terwijl Atlético daar de afgelopen vier jaar driemaal in slaagde.

Eerdere ontmoetingen

In de Primera División is het echter een heel ander verhaal. Van de laatste vijf ontmoetingen in de competitie won Atlético tweemaal. Twee keer werd er gelijkgespeeld en één keer trok Real aan het langste eind. De laatste keer dat de clubs elkaar troffen was enkele weken geleden, op 8 april. Het duel eindigde toen in 1-1 dankzij doelpunten van Pepe en Antoine Griezmann. Atlético laat daarmee zien dat het altijd een zeer lastige tegenstander is voor Real Madrid. Dat werd ook met een dikke stift onderstreept tussen maart 2014 en april 2015: toen bleef Atlético in negen opeenvolgende duels ongeslagen tegen Real Madrid

Doelpunten

Voor Real geldt dat juist andersom. De ploeg van Zinedine Zidane kroop in de competitie dit seizoen al zeven keer door het oog van de naald door in de slotfase de winnende te maken en laat scoren is ook in Europees verband een kenmerk voor Real dit seizoen. De ploeg maakte 39 procent van zijn doelpunten in het laatste kwartier.

Carrasco keert terug, Real zonder Pepe

Atlético moet het dinsdag doen zonder Juanfran, Augusto Fernandez en Jose María Gimenez, zij kampen allen met blessures. Daarentegen kan Simeone wel weer beschikken over Yannick Carrasco. De Belg is weer hersteld van een schouderblessure. Bij Real ontbreekt de doelpuntenmaker van de laatste editie van de Madrileense derby: voor Pepe komt het duel nog te vroeg. Ook Gareth Bale is niet van de partij wegens zijn nieuwe kuitblessure.

De wedstrijd tussen Real Madrid en Atlético Madrid begint vanavond om 20.45 en is in een blog live te volgen via FCUpdate.nl.

[photo,102504,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen