Jorge Jesus: "Dost heeft mentaliteit van kampioen"

1 mei 2017, 11:14

Jorge Jesus, de coach van Sporting Clube de Portugal, prijst zich gelukkig met Bas Dost in zijn elftal. De Nederlandse spits was zaterdag met een hattrick goud waard in de uitwedstrijd tegen Sporting Braga (2-3 winst). Daarmee bracht Dost zijn totaal in de Portugese competitie op 31 doelpunten.

"Bas heeft de mentaliteit van een kampioen, het beeld van wat ik wil dat Sporting in de toekomst is", aldus Jorge Jesus op de clubwebsite. Dost staat tweede in de strijd om de Gouden Schoen, met twee doelpunten achterstand op Lionel Messi. "Of hij deze prijs kan winnen", herhaalde de Sporting-coach de vraag. "Nou, Messi heeft een sterk slot van het seizoen."

Jorge Jesus vindt het terecht dat Sporting CP won bij Braga. "Mijn spelers willen mij altijd overwinningen bezorgen. Het zou onrechtvaardig zijn geweest als we dit duel niet hadden gewonnen", stelt hij. "We hadden goede kansen in de eerste helft en misten ook nog een penalty. Braga benutte de enige kans die ze kregen voor rust." Sporting CP stond bij rust met 1-0 achter, maar stelde na de pauze aan de hand van Dost orde op zaken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen