Bayern dendert bij Wolfsburg naar vijfde landstitel op rij

29 april 2017, 20:30

Op overtuigende wijze heeft Bayern München zich naar de vijfde landstitel op rij en de 27ste in de historie van de club gevoetbald. Der Rekordmeister prolongeerde zaterdag het kampioenschap in de Bundesliga door de uitwedstrijd tegen het VfL Wolfsburg van coach Andries Jonker met 0-6 te winnen. Arjen Robben deelde met een treffer mee in de feestvreugde.

Bayern München kreeg in de eerste helft van het seizoen nog behoorlijke tegenstand van RB Leipzig, maar zag de achtervolgende promovendus na de jaarwisseling steeds vaker puntenverlies lijden. Nadat Leipzig eerder op de dag op 0-0 bleef steken tegen laagvlieger FC Ingolstadt 04 kon Bayern het volgende kampioenschap veiligstellen.

In de publieke opinie werd nochtans gesproken over een kleine crisis bij Bayern, aangezien het slechts één van de laatste vier competitieduels wist te winnen en het onlangs in de Champions League en DFB Pokal werd uitgeschakeld door respectievelijk Real Madrid (kwartfinale) en Borussia Dortmund (halve finale).

Dat er van een crisis geen sprake is in München, bewees Bayern op bezoek bij Wolfsburg. Het scoorde vanavond zes keer in de Volkswagen Arena, waarbij de doelpunten eerlijk werden verdeeld over beide helften. Riechedly Bazoer, die in de basis mocht beginnen van Jonker, en zijn ploeggenoten konden daar niets aan veranderen. Tot die ploeggenoten behoorde Jeffrey Bruma overigens niet. De Nederlandse verdediger is nog steeds geblesseerd.

In de negentiende minuut nam Bayern de leiding in en tegen Wolfsburg, doordat David Alaba fraai scoorde uit een vrije trap. Met twee doelpunten in de laatste tien minuten van de eerste helft zorgde Robert Lewandowski ervoor dat Bayern ging rusten met een 0-3 voorsprong. De Poolse spits bracht daarmee zijn doelpuntentotaal in dit Bundesliga-seizoen op 28 stuks.

Bazoer had vlak na de pauze een kans op de 1-3, maar hij kwam net tekort om een voorzet binnen te schieten. Daarna was Bayern ook in het tweede bedrijf de heerser in de Volkswagen Arena. In de 66ste minuut drukte Robben dat verder uit in de score. De Oranje-international kwam vanaf de flank naar binnen en had wederom succes met zijn handelsmerk (0-4).

Twaalf minuten voor tijd kwam Wolfsburg ook nog eens met tien man te staan, nadat Luiz Gustavo zijn tweede gele kaart had gekregen. Met een man meer maakte Bayern het halve dozijn in de laatste tien minuten vol. Na een schot van Lewandowski tegen de paal zorgde Thomas Müller in de tachtigste minuut voor de 0-5, op aangeven van Robben was Joshua Kimmich vijf minuten daarna verantwoordelijk voor het slotakkoord (0-6).

Met nog drie wedstrijden te gaan heeft Bayern tien punten voorsprong op nummer twee RB Leipzig, waardoor het niet meer in te halen is. Wolfsburg blijft door het verlies in degradatiezorgen verkeren.