Marcelo behoedt matig Real Madrid voor puntenverlies

29 april 2017, 18:23   Bijgewerkt: 29 april 2017, 18:40

Overtuigen deed Real Madrid zaterdag niet in de thuiswedstrijd tegen Valencia en op een bepaald moment moest het vrezen voor duur puntenverlies. Zover kwam het echter niet: door een late goal van Marcelo zegevierde de equipe van coach Zinedine Zidane met 1-0 in het Estadio Santiago Bernabeu.

Real Madrid swingde midweeks met een B-elftal voorbij Deportivo La Coruna (2-6), maar in de thuiswedstrijd tegen Valencia koos Zidane weer voor de meer vertrouwde namen. Deze konden echter niet overtuigen. Al binnen één minuut was Valencia dicht bij de 0-1. Nadat Real-keeper Keylor Navas maar half ingreep bij een inzet van de bezoekers, raakte Santi Mina in tweede instantie de paal.

In de 27ste minuut kwam het inspiratieloze Real Madrid dan toch op voorsprong. Cristiano Ronaldo kopte de bal in het doel na een voorzet van Dani Carvajal vanaf rechts. Twaalf minuten na de pauze kon de Portugese vedette er 2-0 van maken. Ronaldo mocht aanleggen voor een penalty, toegekend na een overtreding van Luka Modric op Dani Parejo. Valencia-doelman Diego Alves, die bekend staat als een penaltykiller, onderstreepte zijn status en pakte de inzet van Ronaldo. In de aanval die voorafging aan de strafschop had Karim Benzema al de paal geraakt.

Waar Real verzuimde de 2-0 te maken, had Valencia aan de andere kant wel succes. Parejo herstelde in de 82ste minuut uit een vrije trap op prachtige wijze het evenwicht. Real herpakte zich nog wel en stelde vier minuten later orde op zaken: Marcelo kwam vanaf de linkerflank naar binnen en draaide vanaf de rand van het penaltygebied de 2-1 in de verre hoek.

Real heeft nu drie punten voorsprong op nummer twee FC Barcelona, maar dat team speelt later op de avond (aftrap 20.45 uur) nog de derby bij Espanyol. Na dit weekend heeft Real nog een duel tegoed ten opzichte van Barça in de Spaanse titelrace.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen