Wenger vindt niet dat rivaal Arsenal voorbij is gestreefd

29 april 2017, 14:49

Jarenlang was Arsenal de grote broer van Tottenham Hotspur, maar daar lijkt dit seizoen verandering in te komen. The Spurs staan tweede en zijn bezig aan een sterk seizoen, terwijl Arsenal nog hard moet werken om in de topvier te komen. Ondanks vindt Arsene Wenger niet dat er sprake is van een machtsverschuiving.

Sinds Wenger bij Arsenal werkt is hij met de club nooit achter Tottenham geëindigd. Hoewel dat dit seizoen wel lijkt te gebeuren, blijft de Franse coach rustig. Zondag staat de derby op White Hart Lane op het menu. "Dit is één van de weinige keren dat Tottenham als favoriet aan de derby begint", zegt Wenger in Engelse media. "Ik maak me daar niet druk om. Het belangrijkste voor ons is om bij de eerste vier te finishen."

"Natuurlijk is het mooi om boven Tottenham te eindigen, maar het gaat allemaal om het halen van de topvier." Wenger vindt niet dat er sprake is van een machtsverschuiving tussen Arsenal en Tottenham. "Laten we eerlijk zijn: dit wordt mij al achttien jaar gevraagd en het is nog nooit gebeurd. Als Tottenham nu boven ons eindigt, dan kun je niet zeggen dat ze beter zijn dan wij. Je kunt niet zeggen dat één seizoen even zwaar weegt als twintig jaar."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen