Zidane over selectiebeleid: "Zo zie ik dat helemaal niet"

28 april 2017, 19:35

In Spanje laaide afgelopen weken de discussie op over de keuzes van Zinedine Zidane als trainer van Real Madrid. Na de nederlaag tegen FC Barcelona won de ploeg enkele dagen later met een team dat op negen plaatsen gewijzigd was met 6-2 van Deportivo la Coruña. Volgens Zidane is er geen sprake van een A- of B-team bij Real.

Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Valencia ging Zidane in op zijn selectiebeleid. "Misschien lijkt het voor sommige mensen zo dat bepaalde spelers in sommige wedstrijden spelen en andere jongens juist weer bij de andere duels aan de start verschijnen. Maar zo zie ik dat helemaal niet. Ik moet keuzes maken, maar dat doe ik niet op een oneerlijke manier. Al mijn spelers zijn talentvol en multifunctioneel."

Over zijn opstelling tegen Valencia wilde Zidane nog weinig kwijt. "Het is altijd lastig. Ik beschik over een geweldige selectie en voor mij als trainer is een beslissing nemen moeilijk", aldus de Fransman, die blij is met de prestaties van Real. "Elk seizoen heeft zo zijn moeilijke momenten, maar ik denk dat we tevreden kunnen zijn met wat we tot nu toe gedaan hebben."

De trainer wilde niets zeggen over de uitspraken van de voorzitter van Málaga, Abdullah Al-Thani. De eigenaar liet onlangs weten dat hij Real graag kampioen ziet worden. Op de laatste speeldag spelen Málaga en Real Madrid tegen elkaar en door die uitspraak besloot FC Barcelona een officiële klacht in te dienen. "Ik hou me niet met dit soort dingen bezig. Voor mij telt alleen het duel met Valencia", zegt Zidane.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen