Arsenal met goed gevoel richting derby: "Vertrouwen terug"

28 april 2017, 17:45

Volgens Arsène Wenger leeft Arsenal met een goed gevoel toe naar de derby tegen Tottenham Hotspur van aanstaande zondag. De manager denkt dat de laatste twee overwinningen op Middlesbrough en Leicester City zijn ploeg het zelfvertrouwen teruggegeven hebben.

Arsenal moet zondag winnen om in het spoor te blijven van Manchester United. Wenger stelt dat zijn ploeg duidelijk de underdog is in het duel met de nummer twee van de Premier League. "Maar door de laatste overwinningen heeft de groep meer vertrouwen gekregen in de eigen kwaliteiten. Wanneer je als voetballer niet wint, dan twijfel je altijd als eerst aan jezelf. Winnen geeft meer zelfvertrouwen en een tijdje terug was het bij dit team de vraag of we wel mentaal sterk genoeg en gemotiveerd waren", legt Wenger uit op de website van Arsenal.

Voor Wenger wordt het zondag zijn vijftigste Noord-Londen-derby bij Arsenal. "Er staat heel veel op het spel, zowel voor ons als voor hen. Misschien wordt er niet zo veel van ons verwacht, maar we weten wat er op het spel staat en hoe graag we willen winnen", aldus de manager, die een aantrekkelijk duel verwacht. "Het gaat tussen twee teams die willen voetballen. Tottenham probeert net als wij vooruit te spelen, aan te vallen. Meestal levert dat een duel op met veel goals aan beide kanten."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen