Barton voor anderhalf jaar geschorst door gokactiviteiten

26 april 2017, 14:19   Bijgewerkt: 26 april 2017, 19:49

Joey Barton, de middenvelder van Burnley die eigenlijk al zijn gehele carrière veelbesproken is, mag anderhalf jaar niet uitkomen in het profvoetbal. Dit heeft de Britse voetbalbond FA woensdagmiddag bekendgemaakt. De 34-jarige Barton heeft de schorsing opgelopen door het veelvuldig gokken op voetbalwedstrijden, iets wat in strijd is met de reglementen.

In het verleden kwam enfant terrible Barton al meermaals negatief in het nieuws: zo drukte hij eens een sigaret uit in het oog van een teamgenoot, liet hij zijn achterwerk na een goal zien aan supporters van de tegenpartij, kreeg hij een celstraf wegens openbare geweldpleging en werd hij bij meerdere clubs de deur gewezen.

Geen van deze clubs heeft echter doorgehad dat Barton in al die tijd op meer dan duizend wedstrijden geld heeft ingezet, iets wat voor een profvoetballer natuurlijk uit den boze is. In eerste instantie werd er gesproken over 44 gokacties, later werd dat nummer opgehoogd naar 1260. Rangers FC, de werkgever van Barton op het moment dat het gokken aan het licht kwam, besloot de Brit van de hand te doen. 

In dienst van Burnley maakte Barton in de kerstperiode een verrassende comeback in de Premier League, maar de middenvelder kan zijn broodheer in de slotfase van de competitie dus niet meer helpen in de strijd tegen degradatie. Burnley wil volgens de BBC niet ingaan op het nieuws, Barton zou volgens het Britse medium in beroep gaan tegen de beslissing.

Naast de schorsing moet Barton eveneens een boete van 35.000 euro betalen. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen