ErediVisie: de titelbeslissing, pandaberen en snotapen

24 april 2017, 20:14

In de geschiedenis van de Eredivisie gaf de koploper met nog twee speelronden te gaan nog nooit een voorsprong van vier punten weg. Alleen een wonder kan Feyenoord, vanaf speeldag één al de baas, dus nog van haar eerste landstitel sinds 1999 houden. Dat en meer in deze ErediVisie, waarin we altijd een aantal opvallende zaken uit het weekend pikken. Met naast het naderende kampioenschap van Feyenoord aandacht voor onder meer pandaberen en snotapen.

Feest bij Feyenoord

Twee pandaberen

Overigens verdient Peter Hyballa veel respect. Hoe moeilijk zijn ploeg het dit moment ook heeft en hoe opstandig de fans ook zijn, hij blijft de supporters als eindverantwoordelijke toespreken. Dat is mooi. Toch moet er wel wat gebeuren: NEC verloor maar liefst twaalf van haar laatste dertien duels.

Snotaapje

ADO is staying up!

Wat verder opviel...

Vitesse had maar één balcontact in de zestien meter van Feyenoord in de eerste helft, iets wat dit seizoen nog niet voorkwam in Arnhem (Opta).

– FC Twente-verdediger Peet Bijen maakte zowel thuis als uit een eigen doelpunt tegen AZ (2-1 verlies). Hij is de enige speler met twee eigen goals in dit eredivisieseizoen.

– Ted van de Pavert maakte de snelste goal voor een invaller in dit seizoen. De verdediger van PEC Zwolle kwam erin bij een corner, die hij er meteen in knikte tegen Heracles (1-2 verlies).

– NEC-Excelsior (0-1, goal Mike van Duinen) is de eerste eredivisiewedstrijd sinds 2011 die beslist werd door het enige schot op doel (Opta).

– Door de 2-3 nederlaag tegen FC Groningen is Go Ahead Eagles zo goed als zeker veroordeeld tot degradatie. Als er in het volgende duel niet gewonnen wordt bij Ajax, valt het doek definitief.

– Het kampioenenonthaal bij De Kuip:

Door: Koen Jans

[photo,106132,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen