Wijnaldum vond plezier in voetbal weer terug bij Liverpool

23 april 2017, 11:58

Georginio Wijnaldum is al een tijdje actief als voetballer in Engeland. De middenvelder had het echter niet altijd even makkelijk. Vooral het strijden tegen degradatie als speler van Newcastle United vond hij lastig. Inmiddels heeft hij bij Liverpool het plezier weer teruggevonden.

Vooral mentaal is het verschil tussen degradatievoetbal en meedoen om de prijzen groot, stelt Wijnaldum. "In het begin probeerden we nog wel om er voetballend uit te komen. Maar als je dan niet wint, verdwijnt je zelfvertrouwen en ga ja alleen nog spelen om te overleven. Je vergeet dat je van voetbal kan genieten, dat overkwam mij ook. Aan het einde van het seizoen was mijn vreugde compleet verdwenen", aldus de middenvelder over zijn periode bij Newcaslte United. "

Zijn transfer naar Liverpool deed hem goed. "Als ik van voetbal geniet, kan ik veel meer. Dat is prettig, omdat ik weet dat ik een goede speler ben. Maar als ik geniet van het spelletje, dan weet ik dat ik nog veel meer kan geven", zegt Wijnaldum op de persconferentie voorafgaand aan het duel met Crystal Palace. "De verwachtingen zijn nu inderdaad een stuk hoger, maar dat zie ik als een voordeel. Als jonge jongen droom je ervan om voor Liverpool uit te komen en ik ben trots dat het is gelukt

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen