Castro redt Heracles in slotminuut tegen PEC Zwolle

22 april 2017, 21:47

Heracles is erin geslaagd om drie punten te pakken op bezoek bij PEC Zwolle. Dat had het vooral te danken aan doelman Bram Castro en Samuel Armenteros, want qua voetbal liet het veel te weinig zien. PEC verdiende een punt en kreeg die in een bloedstollende slotfase bijna nog. Toch bleef het bij 1-2.

Het zonnetje scheen goed in Zwolle. Bij vlagen moesten mensen op de tribune zelfs hun hand gebruiken om zicht te houden op het spel. Maar dat spel was nog niet bepaald spectaculair. Simpele passes gingen fout en het ontbrak aan communicatie op het veld. Goed voorbeeld was een diepe bal van Justin Hoogma op Armenteros, die 'm juist net kwam vragen op het middenveld.

Pas na 55 minuten spelen kregen de bezoekers uit Almelo ook een goede kans om te scoren. En dat lukte. Wie anders dan clubtopscorer Samuel Armenteros stond op de goeie plek bij een lage voorzet: 0-1. Maar een voorsprong is geen zekerheid, zeker niet bij Heracles. In de laatste zeven wedstrijden won het drie keer, maar verloor het vier keer.

In het laatste halfuur voelde PEC Zwolle-trainer Ron Jans zich genoodzaakt om risico te nemen. Hij bracht Stef Nijland als extra spits naast Brock-Madsen. Youness Mokhtar, een andere aanvaller, zat helemaal niet bij de selectie om disciplinaire redenen (waarom precies was onbekend). Ook spits Anass Achahbar moest toekijken vanaf de tribune, dus zoveel smaken had Jans niet in de slotfase.

Het werden nog even een paar bloedstollende laatste minuten, waarin de thuisploeg echt alles of niets speelde. Bijna schoot Ryan Thomas, ook een invaller, de gelijkmaker binnen. Maar Castro hield zijn doel verder schoon en Heracles ging er met de punten vandoor. Heracles vestigt zich daardoor sterker in het linkerrijtje, terwijl PEC blijft steken op plek 14.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen