NEC dieper in de zorgen na thuisnederlaag tegen Excelsior

22 april 2017, 20:34

NEC heeft zichzelf vanavond een bijzonder slechte dienst bewezen door thuis tegen Excelsior een kansloze nederlaag te lijden. De ploeg zat totaal niet in de wedstrijd en wekte geen moment de indruk tegen mogelijke degradatie te vechten. De ploeg van trainer Hyballe stapte na negentig minuten van het veld zonder noemenswaardige kansen te hebben gehad, waardoor een kopgoal van Mike van Duinen genoeg was voor de twaalfde nederlaag in de afgelopen dertien wedstrijden: 0-1.

De wedstrijd begon helemaal niet onaardig. Beide ploegen leken doordrongen van het belang van het onderlinge treffen en legden behoorlijk wat strijd in de schaal, zonder hierbij hoogstaand voetbal op de mat te leggen. Wel werd er gestreden voor elke meter en doordat men hierbij af en toe over de schreef ging moest scheidsrechter Kuipers al voor rust enkele malen een gele kaart tonen. De keerzijde van al die strijdlust was echter wel dat het spel aan beiede kanten slordig was en dus constant op en neer golfde. Echte kansen bleven voor rust uit, waardoor beide ploegen met 0-0 aan de thee moesten.