Maaskant wil blijven knokken, Groningen gaat voor snelle goal

21 april 2017, 15:32

Go Ahead Eagles wil zaterdag vechten voor één van de laatste kansen die het krijgt om rechtstreekse degradatie uit de Eredivisie te voorkomen. De ploeg van Robert Maaskant ontvangt in eigen huis FC Groningen. De noorderlingen doen nog volop mee voor een plek bij de play-offs voor Europees voetbal.

Maaskant: "Blijven voor die ene kans knokken"

FC Groningen is de laatste weken wisselvallig bezig. Na een nederlaag tegen ADO Den Haag volgde een spectaculaire 5-1 zege op PEC Zwolle. Volgens Maaskant maakt het weinig uit. "Eigenlijk wil ik helemaal niet meer naar de resultaten van andere clubs kijken. We moeten hoe dan ook zelf vlammen en alles uit de kast halen om nog lijfsbehoud te kunnen realiseren. Zolang we nog een kans hebben, blijven we vol voor die ene kans knokken", aldus de trainer op de website van Go Ahead.

Op De Adelaarshorst moet de hekkensluiter het doen zonder Ludcinio Marengo, die ontbreekt wegens privé-omstandigheden. Joey Groenbast ontbreekt nadat hij tijdens het duel met Willem II een hersenschudding opliep. Daarentegen keert Elvis Manu weer terug naar een schorsing. Darren Maatsen is weer fit na een liesblessure, ook hij zit weer bij de selectie.

Faber: "Dit duel vereist extra scherpte"

Op papier moet het duel tegen Go Ahead Eagles een makkelijke opgave zijn voor nummer tien FC Groningen. De ploeg van Ernest Faber wil stijgen op de ranglijst om deelname aan de play-offs voor de Europa League te bewerkstelligen. "Zij strijden voor hun laatste kans. En juist daarom vereist het extra scherpte van onze kant. Sleutelwoorden zijn inzet en samenwerking. Het gaat erom de kansen weer te benutten en vooral de eerste kans die we krijgen", aldus de trainer op de clubwebsite.

"Het is zaterdagavond de kunst toe te slaan in de eerste vijftien à twintig minuten", vervolgt Faber, die laat weten dat Oussama Idrissi nog een twijfelgeval is. Hij liep op de training een heupblessure op. "We stellen die beslissing tot zaterdag uit .Maar we kunnen ook kiezen voor Ajdin Hrustic of kijken naar de tegenstander. We hebben opties en tijd genoeg", zegt Faber.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen