United legt Anderlecht met pijn en moeite over de knie

20 april 2017, 23:40   Bijgewerkt: 21 april 2017, 00:58

Het ging zeer moeizaam, maar Manchester United heeft de halve finale van de Europa League weten te bereiken. Na verlenging schoof de Engelse club Anderlecht met 2-1 opzij, wat volstond na de 1-1 remise van vorige week in België. Marcus Rashford werd met een treffer in de tweede verlenging de matchwinner.

United was vorige in Brussel de betere ploeg geweest en kwam er met een 1-1 gelijkspel wat bekaaid van af. Vanavond begon het goed aan de thuiswedstrijd, door al snel op voorsprong te komen. Henrikh Mkhitaryan schoot met een harde schuiver raak in de korte hoek. Het was alweer zijn vijfde goal in zes Europa League-wedstrijden. De aanval werd opgezet door Paul Pogba, die de counter inleidde met een schitterende lange steekpass.

Kort daarna vond er voor United een vervelend moment plaats, toen Marcos Rojo geblesseerd raakte. José Mourinho werd daardoor gedwongen om te wisselen en bracht Daley Blind binnen de lijnen. Met de Nederlander in de ploeg ging het vervolgens helemaal mis, aangezien Sofiane Hanni na een halfuur de 1-1 scoorde. Hij tikte een rebound van dichtbij binnen. Daardoor was het tweeluik weer volledig in evenwicht.

United kreeg daarna veel grote kansen, maar wist het verschil pas in de verlenging te maken. Marcus Rashford schoot in de 107e minuut zeer knap raak en dompelde de Belgen daarmee in rouw: 2-1. United gaat morgen in de koker bij de loting en kan daardoor zomaar de tegenstander van Ajax worden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen