Real Madrid kan balans met Bayern precies gelijktrekken

18 april 2017, 16:05   Bijgewerkt: 18 april 2017, 18:26

Dankzij een dubbelklapper van Cristiano Ronaldo, goed voor een 1-2 overwinning in Duitsland, is Real Madrid de grote favoriet om ten faveure van Bayern München de halve eindstrijd van de Champions League te bereiken. Wint De Koninklijke vanavond (dinsdag) in het eigen Estadio Santiago Bernabéu van de Duitse Rekordmeister, dan zijn de statistieken van de krachtmeting tussen beide ploegen volledig in balans.

{image[318108][right-half][]}Sterker nog: als Real Madrid met 1-0 van Bayern wint, dan houden beide ploegen zelfs op doelsaldo gelijke tred met elkaar in rechtstreekse ontmoetingen. Van de 23 confrontaties won Bayern München er elf, terwijl Real Madrid tien keer aan het langste einde trok. Twee keer bleef de titanenstrijd onbeslist. Het doelsaldo is 34-33 in het voordeel van Bayern, waardoor Real Madrid bij een 1-0 overwinning de boel dus volledig gelijk kan trekken. Het komt vrijwel nooit voor dat twee clubs met zoveel onderlinge duels zo aan elkaar gewaagd zijn.

Ook de verhouding van de resultaten in thuis- en uitwedstrijden is uitstekend in balans. Beide ploegen speelden in eigen huis één keer gelijk tegen de tegenstander van vanavond en slikten tot twee keer toe een nederlaag. Bayern won negen keer in eigen huis, Real Madrid deed dat één keer minder. Daar kan vanavond dus verandering in komen. In onderstaande afbeelding is goed te zien dat Real Madrid bij een 1-0 overwinning in Bernabéu exact op gelijke hoogte komt met Bayern:

Het is de derde ontmoeting tussen beide ploegen in zes seizoenen. Zowel Bayern als Real Madrid zegevierde één keer in deze tweeluiken. Bayern plaatste zich in 2012 na strafschoppen in Bernabéu voor de finale van de Champions League, Real Madrid flikte hetzelfde kunstje in 2014 met een klinkende 0-4 overwinning in de Allianz Arena na een 1-0 zege in eigen huis. In vijf van de tien ontmoetingen in de knock-outfase bleven beide ploegen als overwinnaar over. Ook in dit opzicht zijn de twee grootmachten dus helemaal in balans.

Leicester City-Atlético Madrid

Beide duels in de kwartfinale van de Champions League zijn live te volgen op FCUpdate.nl.

[photo,105868,left,]

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen