Feyenoord dichter bij titel na moeizame zege op Utrecht

16 april 2017, 16:32

In een vermakelijk duel heeft Feyenoord een zwaarbevochten overwinning op FC Utrecht geboekt. De Rotterdammers hadden de eerste helft moeite met het goede spel van Utrecht en kwamen goed weg toen Gyrano Kerk de paal raakte. De tweede helft gaf een ander spelbeeld, Feyenoord controleerde het duel na de snelle 1-0 van Jens Toornstra en vlak voor het einde besliste Eljero Elia het duel met een prachtig gekruld schot. Feyenoord zette zo weer een stapje richting de landstitel.

De laatste thuiswedstrijd had Feyenoord met 8-0 gewonnen van Go Ahead Eagles, dus Utrecht was gewaarschuwd. Maar de ploeg van Erik ten Hag begon heel anders aan de wedstrijd dan de club uit Deventer. Vanaf de eerste minuut zat het er kort op en gaf het achterin heel weinig weg. Na een kwartier veranderde dat beeld, Utrecht ging wat meer naar achteren en kreeg daardoor een aantal kansen te verdedigen.

Het was zeker niet zo dat Utrecht zich niet liet zien. Utrecht kreeg de nodige kansen en was via Gyrano Kerk het dichtst bij succes. Hij was het snelst bij een pass van Soufyan Amrabat en dribbelde om de te laat uitgekomen Brad Jones heen. Uit een moeilijke hoek vond Kerk de paal. Ook Nacer Barazite en Kevin Conboy hadden kunnen scoren. Bart Nieuwkoop gooide zijn lichaam voor het schot van Barazite en Conboy zag zijn diagonale schuiver net voorlangs rollen.

De broodnodige 1-0 bleef in de eerste 45 minuten dus uit en hoe langer die in de tweede helft ook niet zou vallen, hoe moeilijker Feyenoord het ging krijgen. Maar gelukkig voor alles en iedereen dat Feyenoord een warm hart toedraagt, was het Jens Toornstra die in minuut 48 de 1-0 maakte. Een lange pass van achteruit werd door Jörgensen doorgekopt op Toornstra. Met zijn binnenkant lobte hij de bal over Jensen heen.

Utrecht leek daarna niet meer bij machten om het Feyenoord nog echt lastig te maken. Feyenoord besliste het duel tien minuten voor tijd, het deed de kaars bij Utrecht helemaal doven. Elia zat niet lekker in de wedstrijd, maar zijn gekrulde schot zat er heerlijk in. Hij dribbelde over het rand van het strafschopgebied en haalde opeens uit. Jensen zag de bal voorbij vliegen en moest die vervolgens uit het netje rapen.

Het duel was beslist, Feyenoord had op weg naar de titel ook FC Utrecht verslagen. De nummer vier van de Eredivisie bleef staan waar het staat, Feyenoord mag nu afwachten wat Ajax thuis doet tegen sc Heerenveen.