AS Monaco wint nipt van Dijon, El Ghazi met Lille onderuit

15 april 2017, 23:49

AS Monaco heeft een nipte zege geboekt op laagvlieger Dijon. In eigen huis werd een 0-1 achterstand omgebogen tot een 2-1 overwinning. Daardoor is de ploeg van Leonardo Jardim na zaterdagavond weer alleen koploper in de Ligue 1.

Monaco-Dijon

Kort voor rust kwam Monaco op achterstand. Cedric Varrault zette Dijon op een 0-1 voorsprong. De thuisploeg kreeg na de pauze wel kansen, maar de gelijkmaker viel maar niet. Daarvoor moest er gewacht worden tot de 69ste minuut. Een vrije trap van Radamel Falcao kwam uiteindelijk terecht bij Nabil Dirar, die vervolgens kon intikken.

Falcao, die na een uur spelen als invaller binnen de lijnen kwam, bleek bijzonder belangrijk voor Monaco. Negen minuten voor tijd voorkwam hij namelijk puntenverlies voor zijn ploeg. Hij schoot een vrije trap fraai in de kruising en zorgde er zo voor dat Monaco weer alleen aan kop gaat in de Ligue 1. Het verschil met nummer twee Paris Saint-Germain is drie punten

Rennes-Lille

OSC Lille ging op bezoek bij Rennes met 2-0 onderuit. Door goals van Firmin Mubele Ndombe en Giovanni Sio stond de eindstand binnen een half uur spelen op het scorebord. Anwar El Ghazi speelde negentig minuten voor Lille, maar wist een nederlaag niet te voorkomen. Lille is na 33 speelronden de nummer veertien in de competitie, terwijl Rennes op de negende plek staat.