NEC zakt verder weg na kansloos verlies in Twente

15 april 2017, 22:40

FC Twente heeft NEC nog verder in de problemen gedrukt. De in degradatienood verkerende Nijmegenaren lieten geen moment zien dat ze de punten hard nodig hebben en gaven de aanvallers van de Tukkers vrij spel. Met een 3-0 nederlaag kwam de ploeg van de onder druk staande Peter Hyballa nog goed weg.

Voor FC Twente waren de gevolgen van de politieinval tijdens de laatste thuiswedstrijd tegen PSV ook tegen NEC nog merkbaar. Vak P protesteerde ludiek tegen het sluiten van een supportershome door het vak aan het begin van de wedstrijd onbemand te laten. Daar kwam echter snel verandering in toen de wedstrijd al vroeg ontbrandde.

Een deel van de fanatieke aanhang zocht hun toch plaats op nadat Enes Ünal voor een vroege voorsprong had gezorgd. De topscorer van Twente tekende voor zijn zestiende competitietreffer door simpel weg te lopen bij aanvoerder Gregor Breinburg na een corner van Mateusz Klich en de bal langs Delle te knikken: 1-0. De eerste goal uit een hoekschop na 132! vergeefse pogingen van de Tukkers. 

De Franse doelman zweefde niet alleen richting de kruising om de doelpoging van Celina onschadelijk te maken, maar redde ook bij een laag schot van Yaw Yeboah (poging met links na een diepe bal van Hidde Ter Avest) en een schuiver met rechts door Fredrik Jensen. Delle kreeg ook een hand tegen de bal na een voorzet van Jensen, maar dat resulteerde juist in een open kans van Yeboah. De Ghanees wist de bal via de lat nog over het doel te krijgen, wat bijna moeilijker was dan de 2-0 op het scorebord te zetten.

NEC mocht van geluk spreken dat het bij rust slechts één doelpunt had geïncasseerd. Celina, Jensen, en Ünal kregen alle ruimte om te combineren rondom de zestien en hadden de wedstrijd al in de eerste helft in het slot kunnen gooien. Dat de Nijmegenaren zelf niet hadden gescoord was minder verrassend. Ondanks de aanwezigheid van Jay-Roy Grot (clubtopscorer met vijf goals en twee keer trefzeker in het heenduel) en toptalent Ferdi Kadioglu maakten de Nijmegenaren geen moment aanspraak op een gelijkmaker.

Kadioglu, die eindelijk weer eens mocht starten, ging ook na rust volledig ten onder aan het bedroevende spel van NEC. De aanvallende middenvelder kwam nauwelijks aan de bal en moest vooral toekijken hoe Fredrik Jensen, zijn collega van Twente, in een goed voetballende ploeg wel heerlijk draaide. De Fin viel weer op door zijn werklust en loopvermogen, maar ook door zijn technische bagage.

Nadat Ünal niet had geprofiteerd van een steekbal van het 19-jarige talent (redding Delle na een schot in de verre hoek), scoorde Jensen zelf wel op aangeven van zijn spits. Een inworp vanaf links, een tikje met de hak van Ünal en een fraaie aanname met links van Jensen waren voldoende om de volledige defensie van NEC op het verkeerde been te zetten. De afronding met rechts was ook dik in orde: 2-0.

Binnen het uur was daarmee alle hoop van NEC op een resultaat aan flarden geschoten, ook omdat de Nijmegenaren nauwelijks in de buurt kwamen van het doel van de Tukkers. Meer dan 600 meegereisde supporters zagen in negentig minuten slechts één moment waaruit NEC had kunnen scoren. Dario Dumi? toonde zijn kracht bij standaardsituaties na een vrije trap vanaf het middenveld, maar mikte de bal met zijn linkervoet net langs de kruising.

In blessuretijd strooide Ünal, na een slim passje van Celina, nog wat zout in de wonden. Delle kon niets meer doen tegen het goed geplaatste schot van de Turkse goalgetter: 3-0. De ruime overwinning brengt FC Twente vaster op de zevende plaats, terwijl NEC zakt naar plaats zeventien. Roda JC en Excelsior nemen verder afstand door zeges waardoor de nacompetitie een zeer realistisch scenario lijkt voor de Nijmegenaren.

[photo,105971,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen