ADO in bloedvorm treft PSV: "Het gevoel is goed"

14 april 2017, 13:17

Wie zegt dat ADO Den Haag een geweldige week achter de rug heeft, heeft een understatement te pakken. De club pakte in drie wedstrijden maar liefst negen punten en heeft daardoor afstand genomen van de gevarenzone in de Eredivisie. Dat betekent echter niet dat trainer Alfons Groenendijk geen ambitie heeft voor het thuisduel met PSV van zaterdag.

Volgens de coach is ADO terug op aarde na de drie zeges. "Dat moet wel, want er staat weer belangrijke wedstrijd op het programma. We hebben ons optimaal voorbereid op PSV. Het is weer een belangrijk duel in de laatste serie wedstrijden van dit seizoen", stelt Groenendijk, die mogelijk niet kan beschikken over Danny Bakker.

De oefenmeester beseft wel dat ADO momenteel geweldig bezig is. Drie zeges op rij is een ongekende luxe voor de club. "Van tevoren denk je er weleens aan dat zoiets zou kunnen, maar dan moet alles meezitten. Dat is gebeurd. Had je drie punten minder gehad, was iedereen ook tevreden geweest. Het werden er negen en geen gestolen punten. De jongens wilden er het maximale uithalen, en dat hebben ze gedaan."

"Men mag nu wel iets van ADO Den Haag verwachten", vervolgt hij. "Daar moet je niet voor weglopen. Want van de laatste vijf wedstrijden win je er vier. PSV is een van de Nederlandse topclubs met veel kwaliteit. Maar dan nog is het gewoon weer 11 tegen 11. Wij willen ook weer onze eigen kwaliteiten laten zien. Daar zal PSV wat tegenover zetten. We hoeven alleen niet bang voor te zijn. Ik kijk ernaar uit. Het is een mooi affiche, maar we moeten ook punten halen. Als trainer ben je alleen tevreden als je iets overhoudt aan de wedstrijd. Aan een bos bloemen hebben we niks, we willen resulaat. Dat is of een punt of drie punten. Daar gaan we alles aan doen. Het gevoel is in ieder geval goed."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen