Dolberg jaagt op record, Teodorczyk twijfelgeval voor kwartfinale

10 april 2017, 20:12

Kasper Dolberg staat dit seizoen al op vier treffers in de Europa League. Als de Deense aanvaller van Ajax weer fit is en aankomende donderdag tegen Schalke 04 speeltijd krijgt, kan hij bij nog een doelpunt een competitierecord evenaren.

Hij kan namelijk de meest scorende tiener in een editie van de Europa League (of vroeger de UEFA Cup) worden. Momenteel is Iker Munain alleen recordhouder. In het seizoen 2011/12 maakte hij vijf treffers voor Athletic Bilbao, dat destijds in de finale verloor van Atlético Madrid.

Anderlecht hoopt Teodorczyk te kunnen inzetten tegen Manchester United

Het is nog onduidelijk of RSC Anderlecht aanstaande donderdag kan beschikken over Lukasz Teodorczyk. De schouderblessure die de spits tijdens het duel met AA Gent (0-0) opliep valt mee, maar de wedstrijd tegen Manchester United komt mogelijk te vroeg.

"In de komende dagen zal Lukasz een persoonlijk programma doorlopen zodat hij speelklaar raakt voor de kwartfinale van de UEFA Europa League deze donderdag tegen Manchester United", zo schrijft de koploper van België op haar website.

Teodorczyk werd vorige week definitief vastgelegd door Anderlecht, dat hem dit seizoen nog huurt van Dinamo Kiev. De Pool maakte dit seizoen al 28 goals in 43 officiële duels.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen