Munsterman blikt in boek terug op Twentse 'slangenkuil'

10 april 2017, 12:19

Omdat hij graag zijn kant van alle verhalen wilde vertellen, heeft Joop Munsterman in het boek 'Rood Bloed' zijn woordje gedaan over alle wanklanken die over zijn jaren als voorzitter van FC Twente te horen zijn. In zijn memoires, die zijn opgeschreven door Hengeloër Frank Krake, blikt Musterman terug op zijn bewogen periode aan het bewind van Twente.

TC Tubantia heeft alvast een exemplaar van het boek, dat volgende week verschijnt, bemachtigd. Uit de gepubliceerde passages is vooral te concluderen dat de oud-preses van Twente vooral naar anderen wijst. Bij de zaken rond transfers (bijvoorbeeld de transfer van Felipe Gutiérrez) en investeerdersmaatschappij Doyen. Door documenten van Football Leaks kwam Munsterman in een kwaad daglicht te staan. "Ik had de schijn tegen, omdat het allemaal wel heel toevallig was. Maar wie zegt mij dat mijn handtekening niet was vervalst."

Munsterman wijst vooral met een beschuldigende vinger naar mede-commissaris Hein Trebbe, die volgens de bestuurder onder meer 'woedend was en tekeer ging' omdat hij niet op de hoogte werd gebracht van het nieuwe contract van coach Alfred Schreuder.

Munsterman besloot in het voorjaar van 2015 om van het brandende Twente-schip af te springen. Hij heeft er spijt van dat hij dat niet eerder heeft gedaan. "Ik onderschatte dat er een zekere Munsterman-moeheid optrad. Dat had ik voor moeten zijn. Wat een slangenkuil. Ik kon er niet meer tegen. Ik was van het harmoniemodel, niet van het conflict."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen