Toornstra: "Dan moet je toch naar jezelf kijken"

10 april 2017, 07:44

In de eigen Kuip gaat het vrijwel altijd sprankelend en voortvarend bij Feyenoord, maar buitenshuis hebben de Rotterdammers vaak te maken met een desastreuze start. Na vroege tegengoals in de recente duels met Sparta, Heerenveen en Ajax was het ook tegen PEC Zwolle (2-2) weer zover. Jens Toornstra hoopt dat het voorlopig de laatste keer was dat Feyenoord al vroeg een tik moest verwerken.

Feyenoord stapte na de 8-0 monsterzege op Go Ahead Eagles met frisse moed het Zwolse kunstgras op, maar stond binnen een kwartier alweer met 2-0 achter. Dankzij twee goals van Steven Berghuis eindigde het nog in 2-2 in het MAC3PARK Stadion, maar toch ging het na afloop veel over het feit dat Feyenoord opnieuw zo slecht begon. "Het is lastig te verklaren", zegt Toornstra tegen FCUpdate.nl.

Binnen drie minuten liep Feyenoord alweer achter de feiten aan tegen PEC Zwolle. "Menig is heel snel en de bal viel er precies tussen. Hij maakte het goed af en daarna viel ook de 2-0. Dat maakte het voor ons erg lastig", stelt Toornstra, die gek wordt van de wijze waarop Feyenoord aan uitduels start. "We kunnen wel steeds zeggen dat we sterker moeten beginnen, maar het is al de zoveelste keer op rij dat we snel achter komen. Soms met wat pech, maar als het zo vaak achter elkaar gebeurt, dan moet je toch naar jezelf kijken. Daar hebben we gelukkig weer een week voor", vertelt Toornstra. Volgende week zondag treedt Feyenoord in De Kuip aan tegen FC Utrecht.

Ondanks het matige begin in Zwolle was Feyenoord door de treffers van Berghuis nog dicht bij een driepunter. "We hadden na de 2-2 nog wat kansen, waaronder voor Michiel Kramer en mezelf. Ik kreeg een kans voor open doel, maar raakte de bal niet goed", zegt Toornstra, die dit seizoen in uitwedstrijden nog niet gescoord heeft maar in Rotterdam-Zuid al op dertien goals staat. "Toch hadden we het in de eerste helft zelf niet zo ver moeten laten komen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen