PSV stuurt Willem II met vijfklapper naar huis

9 april 2017, 18:45

PSV heeft het thuisduel met Willem II met overtuigende cijfers gewonnen. In Eindhoven werd het 5-0, onder meer dankzij drie goals in de slotfase. Een geflatteerde uitslag, aangezien Willem II een zuiver doelpunt werd ontnomen toen het nog 0-0 stond.

Opluchting. Dat was duidelijk zichtbaar én voelbaar in het Philips Stadion toen een corner in blessuretijd van de eerste helft werd binnengekopt door Nicolas Isimat-Mirin. De Fransman mocht helemaal vrij toeslaan dankzij een flinke dekkingsfout bij de Tilburgers.

Dat PSV op voorsprong kwam had het vooral aan de scheidsrechter te danken. Het elftal van Philip Cocu was wel een paar keer dreigend, maar op het scorebord had eerder al 0-1 moeten staan. Tom Haye schoot de bal vanaf zo'n 25 meter snoeihard onderkant-lat binnen. Dat die ruim over de lijn was geweest bij de stuit ontging de arbitrage volledig.

Pech voor Willem II dus, maar de tegentreffer had het wel helemaal aan zichzelf te danken door een cruciale dekkingsfout. Dat was onnodig, want Kostas Lamprou kreeg niet met veel gevaar te maken, vaak alleen met een poging van afstand van Marco van Ginkel of Bart Ramselaar. Aanvoerder Luuk de Jong – die de voorkeur kreeg boven Jurgen Locadia – kwam helemaal niet in het spel voor van PSV.

Ook de 2-0 viel dankzij een defensieve fout bij de Tilburgers, opnieuw uit een corner. Van Ginkel stond precies op de goede plek om vrijuit binnen te koppen. Vanaf dat moment leek Willem II de hoop op te geven, waardoor het voor PSV in de slotfase ineens een ware schiettent werd. 

Terwijl Gaston Pereiro en opnieuw Van Ginkel scoorden, kwam de mooiste van de voet van Andres Guardado (5-0). De Mexicaanse routinier – die ook al drie assists op zijn naam zette – pegelde de bal op schitterende wijze in de bovenhoek. Voor Guardado betekende het zijn eerste goal in Eindhoven. Dankzij de zege brengt PSV het gat met Ajax weer terug naar vier punten. Willem II blijft 11de.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen