Berghuis: "Spannend, maar alles winnen en je bent er"

9 april 2017, 20:42

In het Feyenoord-kamp wordt telkens de afspraak gemaakt om scherp en sterk te beginnen, maar tegen PEC Zwolle kende de Rotterdamse koploper toch weer een dramatische start. Binnen een kwartier stond het al 2-0 in Overijssel. Steven Berghuis, die met twee doelpunten voor een 2-2 eindstand zorgde, baalt dat Feyenoord andermaal achter de feiten aan moest lopen.

Voor de wedstrijd tegen PEC Zwolle ging het in de openingsfase ook al mis tegen Sparta (1-0 verlies), sc Heerenveen (1-2 winst) en Ajax (2-1). Meerdere malen was er amper afgetrapt, of lag de bal alweer in het doel. In Zwolle tekende Queensy Menig al na drie minuten voor de 1-0 en maakte Bram van Polen er vlak daarna al 2-0 van. "Dat was helemaal geen spanning, het was gewoon slecht verdedigd", reageert Berghuis in de Zwolse mixed zone op de vroege achterstand.

"Dan mag je nog blij zijn dat je 2-2 speelt", vervolgt Berghuis, die zelf een glansrol speelde in de comeback van Feyenoord. Tot twee keer toe sneed de rechtsbuiten naar binnen en vlamde hij de bal strak achter Mickey van der Hart. "Ik ben blij dat ik ons met mijn twee goals een punt heb bezorgd. Ik voel me namelijk verantwoordelijk voor heel Feyenoord en iedereen in de stad Rotterdam. Elke speler voelt dat zo", aldus de Watford-huurling, die zijn zesde en zevende eredivisiegoal van het seizoen maakte.

Na de 2-2 in Zwolle staat Feyenoord nog één puntje boven Ajax, dat zaterdagavond al met 1-5 bij NEC won. "We hebben het nog in eigen hand en zijn dan ook zeer positief. Dit puntenverlies is balen, maar we moeten verder. En we gaan ook verder. Er zijn nog vier wedstrijden te gaan. Het is spannend, maar alles winnen en je bent er. Zo simpel is het. We moeten naar onszelf kijken", besluit Berghuis.

[photo,105806,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen