Van Bronckhorst: "Moeilijk om je dan nog terug te knokken"

9 april 2017, 22:14

Giovanni van Bronckhorst baalde van het 2-2 gelijkspel van Feyenoord tegen PEC Zwolle. De Rotterdammers hebben het in Zwolle standaard lastig, maar volgens de trainer lag het vooral aan een gebrek aan scherpte. Een probleem wat hem al eerder was opgevallen.

Feyenoord stond binnen dertien minuten op een 2-0 achterstand in Zwolle. Ook tegen Ajax kregen de Rotterdammers al vroeg een treffer om de oren. "Hoe we starten is niet hoe het moet. Dan loop je al vroeg achter de feiten aan en is het moeilijk om je terug te knokken", reageert Van Bronckhorst tegenover FOX Sports. Feyenoord kwam uiteindelijk nog wel terug dankzij twee goals van Steven Berghuis. "Daarna hebben we nog een half uur te spelen. Maar de bal viel steeds niet goed."

"Maar het probleem is gewoon dat we niet goed beginnen. Dat gebeurt wel vaker en het is iets wat er echt uit moet. Je maakt het jezelf onnodig moeilijk", vervolgt de trainer, die stelt dat een vroege achterstand ook niet meehelpt aan het vertrouwen. "Dat krijgt dan een deuk. We rechten onze rug nog en maken 2-2. Het was een moeizame wedstrijd. En dat is eigenlijk een understatement."

Een aderlating voor Feyenoord was het vroege afhaken van Nicolai Jørgensen. Hij werd kort voor aanvang nog vervangen door Dirk Kuyt. "Het was een streep door de rekening dat Jørgensen niet kon starten. Hij heeft last van dezelfde blessure waar hij tegen Ajax ook al last van had", verklaart Van Bronckhorst.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen