Invallers helpen Utrecht over dood punt tegen Twente

9 april 2017, 16:37   Bijgewerkt: 9 april 2017, 20:41

Met dank aan invallers Nacer Barazite en Richairo Zivkovic heeft FC Utrecht vanmiddag FC Twente 3-0 weten te verslaan. Barazite werd een klein uur op de bank gehouden, maar wist binnen enkele minuten na zijn invalbeurt een wonderschone assist op Gyrano Kerk te produceren. Enkele minuten na die openingstreffer verdubbelde Barazite zelf de marge en zette hiermee zijn ploeg op rozen. Zo'n tien minuten voor tijd was het Richairo Zivkovic die de wedstrijd definitief in het slot gooide: 3-0.

Utrecht leek het meeste zin hebben om er een leuke voetbalmiddag van te maken. De thuisploeg begon fanatiek aan de wedstrijd en wist Twente-goalie Nick Marsman in de openingsfase al enkele malen flink te testen. Marsman liet zich niet verrassen en voorkwam dus een vroege achterstand voor zijn ploeg. Na een goede openingsfase liet Utrecht het initiatief wat meer aan Twente, dat daarmee ook wat aan voetballen toe kwam. Echt gevaar wist men echter niet te stichten, op een kans voor Enes Ünal na. De sterke spits hield zijn tegenstander goed van de bal en schoot uit de draai hard op goal. David Jensen kreeg nog maar net zijn hand tegen de bal aan.

De tweede helft begon rommelig, maar kantelde volledig toen Barazite na een klein uur spelen het veld betrad. Kort na zijn invalbeurt werd de technische middenvelder halverwege de helft van Twente aangespeeld. Hij nam zijn tijd, keek goed en legde de bal met veel gevoel precies op het hoofd van Kerk neer: 1-0. Nog geen drie minuten later zette Barazite zijn invalbeurt nog meer kracht bij door zelf de 2-0 te maken. Hij werd aangespeeld door Kerk, dribbelde kort richting het doel en verschalkte Marsman in de korte hoek.

Hiermee was het duel beslist, maar ook een andere invaller wist zijn doelpunt nog mee te pakken. Zivkovic, kort na de 2-0 ingevallen, solliciteerde net als Barazite naar een basisplaats door te profiteren van matig verdedigen aan de kant van FC Twente en de wedstrijd ruim tien minuten voor tijd definitief in het slot te gooien: 3-0. Een mooi moment was er ook nog voor Edson Braafheid. De linksback van FC Utrecht heeft maanden te kampen gehad met blessureleed en mocht vandaag enkele minuten voor tijd zijn rentree maken. Lachende gezichten dus in Stadion Galgenwaard, waar FC Utrecht weer vijf punten los staat van concurrent Vitesse.

[photo,105810,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen