Excelsior wint en drukt Sparta in diepe degradatiezorgen

7 april 2017, 21:54

Excelsior heeft in de Rotterdamse burenruzie met Sparta een gevoelige tik uitgedeeld. Op Het Kasteel werd Sparta met 2-3 verslagen door Excelsior, en beide ploegen hebben nu evenveel punten. Ook op doelsaldo staan Excelsior Sparta precies gelijk, waardoor Sparta op alfabet onder de degradatiestreep komt te staan. Excelsior boekt dus een bijzonder belangrijke overwinning, maar met nog vier wedstrijden te gaan zullen beide ploegen nog alles op alles moeten zetten om boven de streep te eindigen.

Sparta begon nog furieus aan de wedstijd en was een stuk sterker dan Excelsior. Het was duidelijk dat de bezoekers zich hadden voorgenomen om verdedigend aan de wedstrijd te beginnen, en de ploeg kwam er in het begin niet aan te pas. Ondanks dat het dus eenrichtingsverkeer was hadden na 25 minuten beide ploegen eenmaal gescoord: allebei uit een corner.

Uit een corner kopte Jurgen Mattheij namelijk terug op de 1.68m lange Nigel Hasselbaink, die ondanks zijn geringe lengte de 1-1 tegen de touwen kopte. Sparta kreeg een behoorlijke tik van de gelijkmaker en was de schwung even kwijt. Omdat ook Excelsior niet echt aan aanvallen toekwam leken de ploegen met de 1-1 te gaan rusten, maar in de 44e minuut werd er toch nog gescoord.

De Sparta-coach leek hier echter niet echt in geslaagd. Binnen drie minuten in de tweede helft had Excelsior de marge al vergroot naar 1-3: in een snelle tegenstoot vond Fredy Hasselbaink, die de bal knap meenam en beheerst zijn tweede van de avond maakte. Sparta was hierna helemaal de draad kwijt, en Pastoor greep in met een aanvallende dubbele wissel. Ketting en Loris Brogno maakten na 53 minuten plaats voor Mathias Pogba en Craig Goodwin.

Een offensief van Sparta kwam niet echt van de grond, en Excelsior verdedigde de voorsprong met hartenlust. Maar liefst 600 meegereisde supporters schreeuwden hun ploeg vooruit, en door hard te knokken wist Excelsior lang stand te houden. In de 88e minuut maakte Martin Pusic op aangeven van Paco van Moorsel van dichtbij nog de 2-3. Na een helse slotfase te hebben overleefd kon Excelsior alsnog juichen. Een desastreuze avond voor de thuisclub, dat serieus rekening moet gaan houden met degradatie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen