Vrije dagen lonken voor ADO-selectie, Groningen jaagt

7 april 2017, 15:55

Aanstaande zaterdagavond staat er een belangrijke wedstrijd op het programma in het Kyocera Stadion: ADO Den Haag, dat in haar gevecht tegen degradatie de weg omhoog lijkt te zijn ingeslagen, moet het opnemen tegen FC Groningen, dat voor deelname aan de playoffs strijdt. Beide teams komen met een goed gevoel uit de midweekse speelronde: de Hagenezen wonnen met 2-1 uit bij Willem II, de noorderlingen zegevierden thuis met 2-0 over NEC.

Groenendijk: "Steeds meer jongens dienen zich aan"

ADO-trainer Alfons Groenendijk zegt te weten waar het sterke punt van FC Groningen ligt. "Ze spelen vrij verdedigend, Groningen zet eerst een blok neer en daarna spelen ze op de counter. Dat zag je al tegen Utrecht, waar ze uiteindelijk met 1-5 zegevierden. We moeten heel goed gaan uitkijken, het mag geen open huis worden", spreekt de oefenmeester op de officiële site van zijn werkgever. Groenendijk wist drie van zijn vier wedstrijden als ADO-coach te winnen en hoopt de goede lijn logischerwijs vast te houden.

"Als het lukt om te winnen tegen Groningen, sluiten wij een week waarin we er écht hebben gestaan geweldig af. Ik wil de jongens wel met twee vrije dagen belonen als dat lukt. Het valt me op dat steeds meer jongens zich aandienen, iedereen wil een rol spelen. De concurrentiestrijd is gezond, maar maakt wel dat het voor de staf steeds moeilijker wordt om keuzes te maken. Soms moet je jongens teleurstellen die dat eigenlijk niet verdienen", spreekt Groenendijk van een luxeprobleem.

Faber: "Drukke schema juist mooi"

Groningen-coach Ernest Faber is zich goed bewust van de situatie in de Hofstad. "Ze hebben de afgelopen wedstrijden goede resultaten gehaald", weet de 45-jarige. "ADO heeft een ploeg met veel kracht en ervaring, maar ze geven ook geregeld ruimte weg. Daar moeten wij dus gebruik van maken. De uitdaging zit voor ons vooral in het eigen spel, dat moeten we goed voor elkaar hebben."

Faber heeft geen probleem met het feit dat zijn ploeg voor de derde keer in één week tijd moet aantreden: "Ik vind het juist mooi. We willen in Nederland allemaal graag meer weerstand, en wij moeten het zaterdag wederom laten zien."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen