Meer duidelijkheid bij Twente; supportershome gaat dicht

7 april 2017, 12:08

Op een persconferentie hebben Janny Knol, de districtschef van de Twentse politie, en burgemeester Onno van Veldhuizen tekst en uitleg gegeven rond de opmerkelijke gang van zaken bij het duel tussen FC Twente en PSV van donderdagavond. In de slotfase van het duel, dat in een 2-2 gelijkspel eindigde, kwam de politie het stadion in voor een drugsonderzoek en werd er omgeroepen dat de toeschouwers het stadion 'rustig moesten verlaten'.

TC Tubantia stelt dat Van Veldhuizen vrijdagochtend op het persmoment zei dat er stelselmatig tijdens de wedstrijd in drugs gehandeld werd en dat daar betrokkenheid van motorclubs Saturdarah en Saudarah bij zou zijn. "We hadden een rechterlijke volmacht om daar binnen te treden, omdat wij al maanden in de gaten hielden dat Vak-P niet meer van Vak-P was", sprak de burgemeester van Enschede volgens bovengenoemde krant op de persconferentie.

Politiewoordvoerster Knol stelt dat er 46 strips met drugs gevonden zijn in het stadion en dat er wikkels gevonden zijn bij de toiletten, iets dat drugsgebruik impliceert.

Van Veldhuizen stelt dat het supportershome van Twente zo snel mogelijk wordt gesloten. De Enschedese burgemeester hoopt dat de club ook actie gaat ondernemen. "Ik hoop echt dat dit de aller- allerlaatste keer is dat wij in Vak-P hoeven in te treden. Ik reken erop dat er vanuit de kant van FC Twente ook het nodige gedaan gaat worden. Het gaat niet over kattepis, maar over vrijheid en gelijkheid van mensen."

Er zijn vijf aangehouden in een rondom het stadion van Twente. Er circuleert een aantal video's van de ongeregeldheden die door de situatie ontstonden. Op een filmpje is te zien hoe een agente van haar paard valt en vervolgens meerdere trappen krijgt als ze op de grond ligt. Ook gaat er een filmpje rond waarin een nietsvermoedende supporter omver gebeukt wordt door een politiepaard.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen