ErediVisie: politiechaos, mijlpalen en de misser van het jaar

7 april 2017, 10:45   Bijgewerkt: 7 april 2017, 11:10

Altijd leuk, zo'n midweekse speelronde! Er gebeurde genoeg in de 29ste speelronde van het seizoen. Zo was het acht keer raak voor Feyenoord tegen Go Ahead, won Ajax door een beauty van Davinson Sánchez van AZ en werd PSV in een bizar duel uitgeschakeld in de strijd om de landstitel. Dat en meer in de rubriek ErediVisie, waarin we de opvallendste zaken van de Eredivisie altijd belichten. Met een hoofdrol voor de politie.

Wat was dit nou weer?

Grolsch Veste

Grolsch Veste

Menig speler had hem gemaakt

Feest voor Kuyt en Haller

De midweekse speelronde stond in het teken van mijlpalen en records voor aanvallers. Dirk Kuyt maakte alweer zijn 150ste doelpunt in de Eredivisie en werd daarmee de eerste speler sinds 1992 (Wim Kieft) die dit voor elkaar wist te krijgen. Het maakte voor Kuyt de 8-0 monsterzege op Go Ahead Eagles nog net even wat specialer. Feyenoord wist in deze 'walk-over' overigens voor het eerst sinds mei 1987 vijf goals te maken voor de rust (via Opta). Ook werd er voor het eerst sinds september 2006 al twee keer gescoord in het eerste kwartier. Feyenoord staat door de achtklapper nog steeds drie punten voor op Ajax en kan vanwege het opgekrikte doelsaldo één verliespartij lijden in de titelrace.

{image[317916][right-half][]}Sébastien Haller kon ook een feestje vieren. De spits won niet alleen met FC Utrecht met 1-3 bij Excelsior, maar maakte ook zijn 41ste doelpunt in de Eredivisie voor de club uit de Domstad. Daarmee heeft hij Stefaan Tanghe gepasseerd als meest scorende buitenlander ooit bij Utrecht in de Nederlandse competitie. De lange Fransman toont zich zeer koeltjes vanaf elf meter: hij verzilverde al veertien pingels en faalde nooit vanaf de strafschopstip.

Scorende verdedigers

Door: Koen Jans

[photo,105740,left,]

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen