Vijf mensen opgepakt in Enschede, home sluit wellicht

7 april 2017, 08:49

De politie heeft in een statement duidelijkheid verschaft over de situatie in en rondom het stadion van FC Twente bij de wedstrijd tegen PSV (2-2). In de slotfase van het duel werd het stadion op verzoek van de stadionspeaker ontruimd wegens een drugsonderzoek van de politie, waarop de gemoederen flink opliepen.

Het zorgde voor veel onrust en na de wedstrijd tegen PSV zijn er vijf personen aangehouden rond De Grolsch Veste in Enschede: drie in het supportershome, twee in het stadion. Er is een handelshoeveelheid drugs aangetroffen in het supportershome van Twente en er zijn ook verschillende nepwapens gevonden bij drie woningen in de buurt. De gemeente Enschede buigt zich over bestuurlijke maatregelen.

"Aanleiding voor de politieactie zijn signalen van mogelijke drugshandel in en rond het supportershome van Vak P door een selecte groep personen", reageert Janny Knol, districtschef Twente van de politie Oost-Nederland. "Ook is er een situatie ontstaan waarbij er geen grip is op welke personen worden toegelaten tot het supportershome en daarmee ook tot Vak P. Er is sprake van selectief deurbeleid, intimidatie en geweld. Hiermee wordt het gezag ondermijnd van de partijen die verantwoordelijk zijn voor de veiligheid in het stadion. Aangezien dit risico's met zich meebrengt, is samen met het Openbaar Ministerie en de gemeente Enschede besloten om deze onwenselijke situatie te stoppen", aldus Knol.

De gemeente Enschede overweegt het supportershome van Twente voorlopig te sluiten, laat ook burgemeester Onno van Veldhuizen weten. "Een voetbalstadion moet een plek zijn waar mensen veilig, ongestoord en vrij kunnen genieten van een mooie voetbalwedstrijd. De handel van drugs vanuit het supportershome is absoluut ontoelaatbaar en zorgt voor ongewenste situaties. Ik ga mij daarom op zeer korte termijn beraden op mogelijke bestuurlijke maatregen. Sluiting van het home behoort hierbij tot de mogelijkheden."

Lees ook: Politie ondermijnt gezag Twente: "Goed voorbereid"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen