Effectief ADO verlaat degradatiezone na zege in Tilburg

5 april 2017, 22:52   Bijgewerkt: 6 april 2017, 02:12

ADO Den Haag heeft weer drie belangrijke punten weten te veroveren in de degradatiestrijd. Na een ruime zege op Roda JC in het weekend volgde in Tilburg een zwaarbevochten overwinning tegen Willem II. Uitblinker Abdenasser El Khayati en Mike Havenaar zorgden er nog voor rust voor dat een blunder van Robert Zwinkels zonder gevolgen bleef: 1-2.

Beide ploegen hadden een hoop te winnen in Tilburg. De thuisploeg maakte nog kans op een play-off plek en de bezoekers zouden bij een zege uit de degradatiezone kunnen ontsnappen. Willem II kon aan worden gewezen als favoriet, vooral op basis van de stabielere defensie. Na 28 speelronden scoorden de Tilburgers slechts 25 keer, net als ADO, maar incasseerden ze aanmerkelijk minder tegentreffers: 32 tegenover 49 voor Den Haag.

Na dat moment kreeg de ADO-defensie steeds beter in de gaten wie Oularé was, ook omdat Willem II heel snel de lange bal hanteerde van achteruit. Tussen het centrale duo van de bezoekers kwam de spits echter niet altijd goed uit de verf als aanspeelpunt. Thomas Meissner en Wilfred Kanon waren hem vaak de baas. Ook de acties over de vleugels van Haye en vooral Jordy Croux strandden vaak in schoonheid.

De acties van de voorwaartsen van ADO waren een stuk effectiever. Onder aanvoering van de creatieve Abdenasser El Khayati en aanspeelpunt Mike Havenaar en met veel beweging van de vleugelspelers en de middenvelders werd de Willem II-defensie regelmatig verrast. De ploeg van Alfons Groenendijk scoorde afgelopen weekend al vier keer tegen Roda JC en was nu ook niet te beroerd om Kostas Lamprou te testen als het doel enigszins in zicht kwam.

Sheraldo Becker was na een kwartier spelen de eerste Hagenees die de Griekse doelman tot een redding dwong na een venijnig afstandsschot met links. Vijf minuten later moest Lamprou het antwoord wel schuldig blijven. El Khayati fopte eerste zijn tegenstander door een afstandsschot te vijnzen en daarna een prachtige sleepbeweging in te zetten, het schot met binnenkant voet was daarna ook uitstekend geplaatst en buiten bereik van Lamprou: 0-1.

Na de gelijkmaker kon het voor rust nog beide kanten op. ADO bleef wat speldenprikjes uitdelen en Willem II kreeg een aantal momenten in de schoot geworpen omdat de bezoekers vaak niet goed stonden bij voorzetten en dode spelmomenten. Erik Falkenburg slaagde er twee keer net niet in om Zwinkels te passeren, dat lukte Mike Havenaar drie minuten voor de pauze aan de andere kant wel. De Japanner hield het simpel: bal aannemen, draaien en een hard schot in de benedenhoek: 1-2.

In de tweede helft overleefde ADO eerst een korte stormloop van de thuisploeg met kansen voor Falkenburg (redding Zwinkels na een drop-kick uit de draai) en Peters (schot met links ver over het doel), al voorkwam Lamprou ook de 1-3 van El Khayati (gekruld schot in de verrre hoek). Daarna ging de storm even liggen en werd het alleen maar moeilijker toen Oularé plaats moest maken vanwege kramp.

Diens vervanger Fran Sol scoorde ook al negen competitiegoals, maar het was een andere invaller die een gouden kans kreeg op de gelijkmaker. Bij een chaotische situatie viel de bal ineens voor de voeten van Elmo Lieftink, een puntertje met links leek voldoende voor de 2-2 maar Zwinkels maakte zijn fout uit de eerste helft goed met geweldige reflex.

Lieftink wist het doel in blessuretijd ook niet te vinden met een kopbal na een indraaiende voorzet van Haye.De immense druk in de slotfase mocht ook niet meer baten voor Willem II waardoor de Tilburgers op 33 punten blijven steken. ADO klimt naar plaats vijftien met 28 punten uit 29 wedstrijden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen