Vrolijk pleinvoetballertje is de nachtmerrie van elke back

4 april 2017, 08:00

De Amsterdam ArenA wordt een pleintje als Justin Kluivert op het veld staat. De flankenflitser is pas zeventien jaar, maar maakt bijzonder veel indruk met zijn frivole en speelse manier van voetballen. De piepjonge jeugdinternational werd zelfs tot Ajacied van de wedstrijd verkozen in De Klassieker, die met 2-1 gewonnen werd door Ajax. FCUpdate.nl zocht hem na deze kraker op.

Bescheiden

Als Kluivert na zijn formidabele optreden in dé wedstrijd van het jaar de media te woord staat, valt op dat hij continu een brede glimlach op zijn gezicht heeft staan. Zoals hij binnen de kalklijnen is, zo blijkt hij ook buiten het veld te zijn. Hij heeft plezier en straalt een flitsende onbevangenheid uit. Hij is klein van stuk, maar is in staat om een groot voetballer te worden. Net als zijn vader Patrick, die in het verleden furore maakte bij onder meer Ajax en FC Barcelona en in 79 interlands voor Oranje maar liefst veertig doelpunten maakte.

Onbevangen

Even terug naar Kluivert zelf. De jonge buitenspeler wisselde knappe individuele acties af met simpele combinaties en was daarmee een plaag voor de Feyenoord-defensie. "Ik heb wel aardig gespeeld, het was een goede wedstrijd. Maar toch is het dan moeilijk om over je te praten. Waarom? Nou, je kan moeilijk over jezelf zeggen dat het heel goed ging", zegt Kluivert. Maar je bent de man van de wedstrijd, geven we nog maar eens aan. "Ja, dan kan het misschien wel, maar ik moet niet te uitbundig zijn."

Rick Karsdorp viel na de eerste helft uit met een blessure, maar zal in de nacht na De Klassieker misschien nog wel nachtmerries hebben gehad van Kluivert. "Dat moet hij zelf maar zien. Ik bemoei me niet met hem, haha", lacht de talentvolle Ajacied. "Ach, ik heb gewoon mijn best gedaan, zoals ik elke wedstrijd doe. Dat is goed gelukt en daar ben ik blij mee. Als iemand mij dan een compliment geeft over hoe ik tegen Karsdorp heb gespeeld, is dat leuk om te horen. Maar ook al sta ik tegen een back van A1: ik doe gewoon precies hetzelfde als wat ik doe als ik tegenover een international sta. Soms lukt het, soms niet. Maar dat is ook het mooie aan voetbal."

Joël Veltman over Justin Kluivert

"Het is een heerlijk spelertje. Op trainingen wil je liever niet tegenover hem staan. Hij heeft een heel goede actie. Hij kan de bal in één keer meenemen, maar ook uit stilstand een actie te maken. En hij heeft snelheid. Dan sta je als verdediger niet lekker. Hij ziet het spelletje ook goed. Hij is vrij in zijn hoofd en zijn acties lukken soms zelfs terwijl hij drie man om zich heen heeft. Je ziet dat hij nog frivool en jong in zijn geest is, maar hij ziet het allemaal wel. Zijn steekpasses zijn daar een mooi voorbeeld van."

Dirk Kuyt over Justin Kluivert

"Kluivert is een heel goede voetballer, maar ik had natuurlijk gehoopt dat hij tegen ons iets minder zou zijn. We hadden hem niet verwacht in De Klassieker, maar Amin Younes was geblesseerd. Hij is een heel goede speler. Ajax heeft überhaupt snelle buitenspelers en heeft het mede daarom goed gedaan tegen ons."

Door: Koen Jans

[photo,105390,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen