"Hoor geen Halleluja-verhalen over het Belgische model"

3 april 2017, 13:51

Berry van Gool vindt dat de opzet van de Eredivisie niet veranderd moet worden, zoals veel mensen graag zouden zien. De directeur van Willem II hoopt niet dat het 'Belgische model', met zestien ploegen en een kampioensronde na het reguliere seizoen, gehanteerd zal worden.

"Maar liefst 70 procent van de Nederlandse voetbalfans is tegen een competitieopzet met zestien clubs, zoals dat bij onze zuiderburen sinds enkele jaren het geval is", zegt Van Gool in een blog op het digitale thuis van Willem II. "In het afgelopen driekwart jaar hebben we tegen verschillende Belgische ploegen oefenpotjes gespeeld. Van mijn Belgische collega's hoorde ik allesbehalve Halleluja-verhalen over deze opzet. En hoe ik 't dan graag zie? Dat is simpel; houd het gewoon zoals het is!", roept de Willem II-bestuurder.

"Dat de Eredivisie spannend genoeg is, is na de winst van Ajax in de Klassieker tegen Feyenoord wel duidelijk", vindt Van Gool. "Zowel bovenin als onderin lijken de beslissingen weer in de laatste speelronden te gaan vallen. En de strijd om plek 9, waar we zelf in verwikkeld zijn, is ook nog niet gestreden."

De organisatie van de Eredivisie gaat kiezen uit drie opgezette modellen voor de opzet van de competitie.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen