PSV na comfortabele zege op Sparta naar tweede plek

1 april 2017, 21:40

PSV is voor minstens één nacht de nummer twee van de Eredivisie. Door een simpele overwinning bij de Rotterdammers springt de ploeg van Philip Cocu over Ajax heen in de ranglijst. Ajax speelt morgen nog wel tegen koploper Feyenoord. Hoogtepunt van de wedstrijd was het eerste doelpunt van Jurgen Locadia sinds mei 2016.

Sparta probeerde vanaf de eerste minuut mee te voetballen tegen de regerend kampioen. In de eerste tien minuten zette de ploeg van trainer Alex Pastoor hoog druk, maar wist het geen grote kansen te creëren. Daarna nam PSV het heft in handen. Via Locadia en Marco van Ginkel kwamen de Eindhovenaren tot de eerste kansen. Het was eerstgenoemde die uiteindelijk de ban brak.

Vlak voor rust profiteerde Van Ginkel wél van een fout in de Sparta-defensie. Hij omspeelde Kortsmit en schoof de bal het goal in. In het tweede bedrijf was PSV met afstand de betere ploeg en had het zichzelf nog eens verder moeten belonen, maar dat liet de equipe van Cocu na. Enig puntje van zorg voor de bezoekers was de mogelijke blessure van Siem de Jong. De blessuregevoelige middenvelder greep naar zijn spier en moest gewisseld worden. Hoe ernstig dit is is nog onduidelijk.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen