Palace verrast Chelsea, Man United gelijk tegen West Brom

1 april 2017, 18:16   Bijgewerkt: 2 april 2017, 01:16

Na tien opeenvolgende thuiszeges in de Premier League heeft Chelsea weer eens verloren op het eigen Stamford Bridge. De koploper in de Engelse competitie liet zich zaterdag verrassen door stadgenoot Crystal Palace: 1-2. Manchester United speelde thuis gelijk tegen West Bromwich Albion (0-0), Tottenham Hotspur versloeg Burnley FC met 0-2.

De ontmoeting tussen Chelsea en Crystal Palace begon spectaculair. De eindstand van 1-2 was al binnen elf minuten bereikt. Chelsea kwam in de vijfde minuut nog wel op voorsprong. Cesc Fabregas schoot van dichtbij de 1-0 tegen de touwen, na een actie van Eden Hazard op de linkerflank.

Crystal Palace, waar Patrick van Aanholt ontbrak vanwege een blessure, zette het duel binnen zes minuten op zijn kop. Wilfried Zaha maakte in de negende minuut gelijk. De aanvaller uit Ivoorkust zag drie Chelsea-verdedigers dichtbij elkaar staan, maar wist toch een gaatje te vinden en zag de bal vervolgens in het doel eindigen. Twee minuten later was Zaha de aangever bij de 1-2 van Christian Benteke, die het koelbloedig afmaakte met een lob. Chelsea probeerde daarna een ommekeer te bewerkstelligen, maar meer doelpunten bleven uit.

Ondanks het verlies gaat Chelsea nog wel stevig aan kop in de Premier League. Na 29 speeldagen heeft het 69 punten, zeven meer dan nummer twee Tottenham Hotspur. Dat team versloeg Burnley FC met 0-2. Nadat hij vorige week afhaakte bij het Nederlands elftal had Vincent Janssen een basisplaats bij The Spurs. Manager Mauricio Pochettino haalde hem in de 73ste minuut naar de kant om Heung-Min Son binnen de lijnen te brengen. De Zuid-Koreaan was vier minuten later verantwoordelijk voor de 0-2, nadat Erik Dier Tottenham in de 66ste minuut al aan de leiding had gebracht. Michel Vorm bleef op de bank bij de bezoekers uit Londen.

Met Daley Blind en Timothy Fosu-Mensah op de bank had Manchester United op Old Trafford beduidend meer balbezit dan West Bromwich Albion. De bezoekers beperkten zich louter tot verdedigen en hadden succes met die spelopvatting (0-0). De organisatie bij hen stond goed en daarmee bezorgden ze Manchester United een frustrerende middag. De ploeg van manager José Mourinho staat met 53 punten vijfde in de Premier League. Arsenal kan zondag op gelijke hoogte komen. Daarvoor moeten de Londenaren wel de kraker winnen tegen Manchester City, met 57 punten de nummer vier van de ranglijst.

Leicester City won ook haar vierde wedstrijd met manager Craig Shakespeare in de dug-out. Ditmaal werd Stoke City voor eigen publiek met 2-0 verslagen. Wilfred Ndidi voor en Jamie Vardy na de pauze maakten de doelpunten. Erik Pieters en Bruno Martins Indi stonden in de basis bij Stoke City, Ibrahim Afellay bleef op de bank. Door de winst komt Leicester City op 33 punten, waarmee het gedeeld elfde staat in de Premier League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen