Bayern en Leipzig op schot, Kohlenpott-derby gelijk

1 april 2017, 17:38

De twee bovenste teams in de Bundesliga hebben zaterdagmiddag overtuigende zeges geboekt in de Bundesliga. Bayern München kende op eigen terrein geen problemen met streekgenoot FC Augsburg (6-0), terwijl RB Leipzig vertrouwen tankte met een 4-0 overwinning op SV Darmstadt 98. Ondertussen eindigde ook de tweede Kohlenpott-derby van dit seizoen in een remise. In Gelsenkirchen hielden Schalke 04 en Borussia Dortmund elkaar met 1-1 in bedwang.

Het moet raar lopen wil Bayern München dit seizoen niet wederom de kampioen van de Bundesliga worden. Het sterrenensemble van Carlo Ancelotti schudde FC Augsburg zaterdag met speels gemak met 6-0 van zich af en heeft daardoor nu vijf duels op rij gewonnen zonder een goal tegen te krijgen. Bundesliga-topscorer Robert Lewandowski was met drie goals maar weer eens van grote waarde, terwijl ook Thomas Müller belangrijk was. De Duitser nam twee doelpunten voor zijn rekening en bracht zijn seizoenstotaal daarmee op vier. Die cijfers zeggen veel over het moeizame seizoen waaraan de international bezig is. Het overige doelpunt was een schitterende knal van middenvelder Thiago. Bij Bayern deed Arjen Robben alleen het laatste halfuur mee.

RB Leipzig begon voortvarend aan het seizoen en stond zelfs lange tijd bovenaan, maar raakte de flow de laatste periode wat kwijt. In de laatste drie duels werden slechts twee punten vergaard. Het thuisduel met SV Darmstadt 98 bleek zaterdag het beste medicijn voor de nummer twee van de competitie. Naby Keita sprong met twee goals het meest in het oog, terwijl ook Emil Forsberg en Willi Orban hun naam terugzagen op het scorebord: 4-0. 

Ondertussen noteerde Werder Bremen een knappe 2-5 zege op SC Freiburg. De grote man aan de zijde van de Noord-Duitsers was middenvelder en sterspeler Thomas Delaney, die een hattrick maakte. De ander Bundesliga-wedstrijd die om 15.30 uur begon, die tussen Hamburger SV en 1. FC Köln, eindigde in 2-1. Lewis Holtby was met het winnende doelpunt in blessuretijd de grote held van HSV. [photo,105597,left,]

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen