Feyenoord is er klaar voor: "Winst het beste, punt ook goed"

31 maart 2017, 09:46

Komende zondag is misschien wel de belangrijkste dag van het eredivisieseizoen. Feyenoord, al vanaf de eerste speelronde de koploper, reist naar Amsterdam af voor De Klassieker tegen Ajax. Houden de Rotterdammers zich staande in het hol van de leeuw, dan gloort de eerste landstitel sinds 1999 écht aan de horizon. FCUpdate.nl sprak na het vorige duel, de 1-2 zege bij sc Heerenveen, met meerdere Feyenoorders over de titanenclash.

De Amsterdam ArenA is een plek waar Feyenoord al 11,5 jaar niet meer wist te winnen. Op 28 augustus 2005 wisten de Rotterdammers de klus voor het laatst te laren. In de Holland Casino Eredivisie, zoals de competitie toen heette, waren Dirk Kuyt en Salomon Kalou beiden met een goal en een assist goud waard in de 1-2 zege in Amsterdam. Sinds de Champions League winst van Ajax in 1995 wist Feyenoord naast de triomf in 2005 alleen in 2001 (een spectaculaire 3-4) nog drie punten op te halen in Amsterdam. In totaal heeft Ajax de Klassieker in de competitie (54 keer, 44,6 procent) vaker gewonnen dan Feyenoord (29 keer, 24 procent), terwijl het 38 maal (31,4 procent) gelijk eindigde. Ajax scoorde gemiddeld 2,07 keer per wedstrijd, Feyenoord 1,49 keer.

[photo,1274,left,]

Jørgensen: "Echt grote wedstrijd"

"Ik kijk ernaar uit", zegt Nicolai Jørgensen over De Klassieker tegen Ajax. De topscorer van de Eredivisie, die dit seizoen al negentien goals en tien assists noteerde, is optimistisch. "Het wordt mooi. Dit is pas mijn eerste jaar hier en deze wedstrijden zijn echt groot. Het kan weleens de belangrijkste wedstrijd worden in de strijd om het kampioenschap. We zijn in staat om in Amsterdam te winnen, maar het is dan wel zaak om weer ons eigen spelletje te spelen. We zijn ook alleen met onszelf bezig, met onze eigen job", stelt de Deense spits.

Toornstra: "Ajax zal moeten komen"

Jens Toornstra vindt het moeilijk om concrete verwachtingen uit te spreken voor De Klassieker, maar denkt wel dat Ajax de ploeg is die zich absoluut geen averij kan veroorloven. "Een voorspelling doen is lastig, maar Ajax zal moeten komen en dat kan misschien in ons voordeel werken. De tijd zal leren af dit uiteindelijk zo zal zijn", vertelt Toornstra, die dit seizoen als goed was voor tien doelpunten en acht assists.

Kuyt: "Ik weet hoe het is om daar te winnen"

Tot slot kan de mening van de aanvoerder van Feyenoord, die beslissend was in de laatste Rotterdamse overwinning bij de rivaal, niet ontbreken. "We bekijken het steeds wedstrijd na wedstrijd, finale na finale. Na de zege op Heerenveen konden we er weer een afstrepen, maar er zijn nog zeven finales te gaan", aldus Kuyt. De volgende finale is waarschijnlijk de grootste. "Maar ook dit is weer één wedstrijd, die nog niet beslissend zal zijn voor de titelrace. Aan het eind van het seizoen worden de prijzen namelijk pas verdeeld."

Kuipers

De kraker tussen Ajax en Feyenoord wordt zondag om 14.30 uur afgetrapt en staat onder leiding van scheidsrechter Björn Kuipers. Als Ajax verliest, dan kan PSV in het geval van een zege bij Sparta op één punt voorsprong van Ajax komen. De Klassieker is zondag uiteraard live te volgen via FCUpdate.nl.

Door: Koen Jans

[photo,104957,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen