Het rapport van het Nederlands elftal tegen Italië

29 maart 2017, 09:32   Bijgewerkt: 29 maart 2017, 12:24

Het Nederlands elftal heeft geen eerherstel kunnen realiseren na de desastreuze 2-0 nederlaag in en tegen Bulgarije. In een aardig volle Amsterdam ArenA kwam Oranje onder interim-bondscoach Fred Grim al snel met 1-0 voor tegen Italië, maar de azuurblauwen wisten de Nederlandse internationals alsnog af te bluffen: 1-2. Zoals na elke interland stelt FCUpdate.nl weer een spelersrapport samen.

Jeroen Zoet: 5,5

Kenny Tete: 7,0

Speelde ten faveure van Rick Karsdorp en vulde zijn rol zeer naar behoren in. Hoewel Kenny Tete doorgaans vooral verdedigend zijn mannetje staat, maar zich verder niet veel met het spel bemoeit, viel de Ajacied tegen Italië vooral vanwege zijn aanvallende energie op. Daar slaagde Karsdorp in Sofia niet echt in. Hoewel de voortzetting van Tete niet altijd even zuiver was, kan hij terugkijken op een prima vijfde interland.

Wesley Hoedt: 5,5

Overkwam hetzelfde als Matthijs de Ligt tegen Bulgarije. Wesley Hoedt knikte namelijk een lange bal in de voeten van Eder, die daardoor vlak na de 1-0 van Oranje met een fraai schot voor de 1-1 kon tekenen. In de tweede helft baarde Hoedt verder opzien met een zeer slechte pass over de breedte. Toch is het wel lekker om iemand als Hoedt, met zo'n uitstraling en postuur, achterin te hebben staan.

Bruno Martins Indi: 6,0

Stond verdedigend eigenlijk wel weer prima en kwam, net als tegen Bulgarije, niet echt in grote problemen. Bruno Martins Indi is stabieler geworden sinds zijn overstap naar Stoke City, iets wat hij na afloop ook beaamde in gesprek met FCUpdate.nl. Was zelfs nog dicht bij een doelpunt, met een kopbal tegen de lat.

Daley Blind: 5,5

Kevin Strootman: 5,0

Speelde afgelopen zaterdag in Bulgarije een van de slechtste wedstrijden van zijn carrière (en geeft dat zelf ook toe), maar was al wel weer iets beter tegen Italië. Toch houdt het nog niet echt over. De middenvelder werd direct na rust ook vervangen door Tonny Vilhena. Een negatief puntje van Kevin Strootman is dat hij het kopduel verloor van Parolo, die daardoor de basis legde voor de 1-2. Het blijft wachten tot de 'oude Strootman' weer helemaal terug is.

Georginio Wijnaldum: 7,0

Werd in Sofia na 45 minuten spelen naar de kant gehaald en was daardoor zichtbaar gebrand om zich weer te laten zien. Dat lukte. Georginio Wijnaldum speelde prima en zorgde voor veel diepgang. Vooral in de tweede helft speelde de speler van Liverpool met veel drive naar voren.

Davy Klaassen: 5,5

Zorgde ook voor diepgang in de ploeg, maar kon zijn stempel niet echt drukken. De Davy Klaassen van Ajax blijft bepalender dan de Davy Klaassen van Oranje. Toch zal het wel goed komen met Klaassen, aangezien hij een zeer complete middenvelder blijft.

Jeremain Lens: 5,0

Had wat goede passes en ook wel wat aardige acties, maar het is bij tijd en wijlen echt wat te nonchalant. Jeremain Lens oogt soms wat slaperig, zelfs in het eindstadium van een aanval. Dat is zonde, omdat hij daardoor wat flets was.

Memphis Depay: 8,0

Quincy Promes: 5,5

Hoewel zijn schot van richting veranderd werd, was de 1-0 op het conto van Quincy Promes te schrijven. De aanvaller van Spartak Moskou, die vaak moeite heeft om zich te manifesteren in Oranje, maakte een goede actie voordat hij de bal via Alessio Romagnoli in het doel werkte. Promes kreeg later nog wat kansen, maar was onrustig in de afronding. Ook heeft hij er een handje van om goede acties te vervolgen met slechte acties.

Tonny Vilhena: 6,0

Een dag voor de climax in de beroepszaak tegen zijn schorsing van drie wedstrijden bij Feyenoord, speelde Tonny Vilhena zijn derde interland. Als vervanger van Kevin Strootman speelde de middenvelder de hele tweede helft mee. In de duels was de Feyenoorder prima, aan de bal nam hij niet veel risico. Het is wel mooi dat hij weer even kon ruiken aan het grote Oranje.

Jens Toornstra: te kort voor beoordeling

Nick Viergever: te kort voor beoordeling

Wesley Sneijder: te kort voor beoordeling

Steven Berghuis: te kort voor beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen