Seedorf bij afscheid benoemd tot bondsridder KNVB

28 maart 2017, 21:28

Bijna negen jaar na zijn laatste interland heeft Oranje afscheid genomen van Clarence Seedorf. Voorafgaande aan het oefenduel tussen Nederland en Italië kreeg hij van bondsvoorzitter Michael van Praag een zilveren schaal met daarop zijn 87 interlands uitgereikt.

Seedorf werd door Van Praag eveneens benoemd tot bondsridder van de KNVB. De oud-voetballer debuteerde op 14 december 1994 voor het het Nederlands elftal tegen Luxemburg (5-0 winst). Hij droeg bij aan de zege met een treffer. In maart 2008 speelde hij tegen Oostenrijk (3-4 winst) zijn laatste interland. In totaal was hij op vier eindtoernooien actief: het EK 1996, het WK 1998, het EK 2000 en het EK van 2004.

"Ik wil de KNVB bedanken voor deze uitnodiging en erkenning. Ik ben dankbaar voor wat dit land mij gegeven heeft" zei Seedorf na het ontvangen van de schaal. Hij sprak ook zijn vertrouwen uit in het huidige Nederlands elftal. Tegen de fans zei hij: "Jullie zijn het trouwste legioen. Blijf geloven in Oranje en de kracht van het voetbal, steun onze jongens want we gaan het WK nog redden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen