Minder politie bij duels NAC: "Verantwoordelijkheid bij fans"

22 maart 2017, 22:05

Bij NAC Breda is men bezig om minder politie op de been te brengen rondom thuiswedstrijden. Dit om de 'normalisatie' van het voetbal te vergroten. NAC is enthousiast over het pilot en ziet de toekomst positief tegemoet, zo meldt de club op de eigen website.

Bij meerdere thuisduels van NAC was dit seizoen helemaal geen politie aanwezig. "De club heeft veel vertrouwen in haar supporters en dicht hen in dit proces een grote verantwoordelijkheid toe", stelt de club. "Samen met de gemeente en de politie is daarom onder andere een pilot uitgevoerd om bij een aantal thuiswedstrijden nagenoeg geen politie in te zetten in en rond het stadion. Tot dusver blijkt de pilot zeer succesvol, waardoor ook in de toekomst wordt ingezet op een verminderde politie-inzet. Mede door bemiddeling van de politie Breda werd daarnaast bij een aantal thuis- en uitwedstrijden het risico teruggeschaald."

Algemeen directeur Justin Goetzee is zeer te spreken over de huidige resultaten en hoopt dat clubs het voorbeeld van NAC zullen opvolgen. "Normalisatie is één van de thema's waarop NAC zeer nauw samenwerkt met de gemeente, politie, KNVB en supporters. Met name de samenwerking in dit traject tussen al deze groepen is uitzonderlijk in Nederland. Dit terwijl al deze groepen uiteindelijk één doel voor ogen hebben; het bezoeken van wedstrijden laagdrempeliger maken en de stadionbeleving verbeteren, van jong en oud en van seizoenkaarthouder tot sponsor. Dit gaat stapje voor stapje, waarbij geduld belangrijk is, maar we merken dat er wel degelijk beweging en vordering in zit. Wij proberen in dit proces het goede voorbeeld te geven vanuit de gedachte dat goed voorbeeld hopelijk doet volgen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen