Conte blij met late zege: "Nu nog 21 punten nodig"

18 maart 2017, 21:24

Antonio Conte zag Chelsea zaterdagavond in de slotfase de 1-2 overwinning binnenhalen tegen Stoke City. De manager sprak na afloop van drie belangrijke punten en verwacht dat zijn ploeg nog 21 punten moet pakken voor de landstitel.

Na de wedstrijd van zaterdag tegen Stoke City heeft Chelsea dertien punten meer dan de nummers twee en drie Tottenham Hotspur en Manchester City. Die ploegen komen echter later dit weekend nog in actie en kunnen het gat weer terugbrengen naar drie punten. "Dit is een belangrijke overwinning. Er stonden twee uitwedstrijden op het programma, tegen West Ham United en tegen Stoke, en we winnen ze allebei. Dat is in deze fase van de competitie belangrijk", aldus Conte na afloop tegenover de verzamelde Engelse media.

"Er zijn nu nog tien wedstrijden te spelen. Ik verwacht dat we nog 21 punten nodig hebben om kampioen te worden", vervolgt Conte, die tegen Stoke zijn systeem wijzigde in het laatste kwart van de wedstrijd. "Soms moet je risico's nemen wanneer je drie punten wilt pakken in plaats van genoegen nemen met één punt. Ik weet wat de gevolgen kunnen zijn. Soms wil ik het risico nemen en soms verdediger ik liever het resultaat", legt hij uit.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen